ANSVSA a verificat în iulie peste 800 de pensiuni, tabere şcolare, grădiniţe şi cantine. Amenzi de 708.000 de lei în urma controalelor

ANSVSA a verificat în iulie peste 800 de pensiuni, tabere şcolare, grădiniţe şi cantine. Amenzi de 708.000 de lei în urma controalelor
Foto: Captură video

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță că în urma verificării a peste 800 de pensiuni, tabere şcolare, grădiniţe, cantine, în luna iulie, a aplicat amenzi în valoare de 708.000 de lei.

De asemenea, patru unităţi au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor.

“La baza acestor acţiuni de control, a stat principiul asigurării unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii consumatorilor în contextul unei afluenţe mari de turişti ce duce la o creştere a rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement, tabere şcolare, creşe, grădiniţe, localităţile de interes turistic în special la cele care prepară şi furnizează alimente pentru persoanele aflate în aceste zone, ceea ce reprezintă un potenţial risc pentru sănătatea umană”, a precizat ANSVSA.

Sursa citată a menţionat că asemenea acţiuni de control vor continua în perioada următoare.

Inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi de 440,000 de lei pe litoral

Inspectorii ANSVSA au dat amenzi în valoare de peste 440.000 de lei, în prima săptămână de controale făcute în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2022.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 443.600 de lei.

De asemenea, a fost confiscată și o cantitate de 149 de kg de produse alimentare improprii consumului uman (carne materie primă, produse finite), care au fost dirijate către unități de neutralizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe