Apocalipsa după americani: Sfârşitul lumii, așteptat sâmbătă la ora 18.00

Apocalipsa după americani: Sfârşitul lumii, așteptat sâmbătă la ora 18.00

Sfârșitul lumii este aşteptat sâmbătă după-amiază, la ora 18.00, potrivit unui predicator fundamentalist creştin în vârstă de aproximativ 90 de ani, iar unii americani se pregătesc conştiincios pentru acest lucru, în timp ce mulţi dintre ei o întâmpină cu umor, informează AFP. Anunțul a declanșat o întreagă isterie în rândul americanilor, unii dintre ei chiar abandonându-şi locurile de muncă şi începând să străbată ţara pentru a-i încuraja şi pe ceilalţi să se pocăiască înainte de a fi prea târziu.

Predicatorul Harold Camping, în vârstă de 89 de ani, afirmă că bunii creştini vor fi ridicaţi la cer, sâmbătă, începând cu ora locală 18.00. Fenomenul apare în unele texte sub denumirea de „Răpire”. Camping spune că cei care trece prin porţile raiului sâmbătă vor trăi în infern pe pământ până la 21 octombrie, când Dumnezeu va sfârşi cu acesta pentru totdeauna, distrugând fiecare fiinţă şi fiecare lucru.

Mulţi americani cred cu tărie în această profeţie. Alţii sunt mai sceptici, amintind că predicatorul a lansat o profeţie similară în urmă cu multă vreme, anunţând sfârşitul lumii pentru 1994.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care este evreu şi, prin urmare nu va merge la ceruri, potrivit lui Camping, a promis în cadrul emisiunii sale radiofonice de vineri să suspende staţionarea alternativă dacă sfârşitul lumii va veni sâmbătă.

Un grup de atei a programat un picnic într-un parc, sâmbătă după-amiază, contând pe faptul că vor avea mult spaţiu la dispoziţie, după ce creştinii vor pleca în paradis.

Pe contul de Twitter dedicat acestui eveniment, mesajele se succed cu prea mare rapiditate pentru a putea fi citite. Un sceptic declară, de exemplu, că Dumnezeu nu ar trebui să aleagă o sâmbătă în mijlocul sezonului de cricket.

Pe site-ul de vânzări Craigslist, mii de persoane necredincioase propun cumpărarea bunurilor celor care se pregătesc să se ridice la cer, în timp ce un grup de atei afirmă că a vândut sute de contracte promiţând să se ocupe de animalele domestice ale celor care vor pleca.

Camping a calculat momentul exact al Înălţării plecând de la Potop, cu 4990 de ani înainte de naşterea lui Iisus, adăugând mai întâi 7000 de ani pentru că în Biblie „Dumnezeu ne aminteşte că o zi este ca o mie de ani” şi apoi scăzând un an din cauza diferenţei de calendar dintre Vechiul şi Noul Testament. El a ajuns astfel la anul 2011, potrivit site-ului de Internet Family Radio al lui Camping.

Profetul propune furnizarea altor „dovezi uimitoare” care confirmă data de 21 mai dacă i se trimite un plic timbrat. Dar cum poşta americană nu funcţionează în general sâmbăta, răspunsul riscă să ajungă după sfârşitul lumii.

Apocalipsa, aşteptată la ora 18.00

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6530').select();" id="embed_text_6530" />