Aproape 50 de intervenţii ale salvamontiştilor în ultimele 24 de ore. Zeci de persoane au ajuns la spital

Aproape 50 de intervenţii ale salvamontiştilor în ultimele 24 de ore. Zeci de persoane au ajuns la spital
Foto: Facebook Salvamont România

Perioadă de foc pentru salvamontiști. Aproape 50 de intervenții au fost raportate în ultimele 24 de ore. Nu mai puțin de 20 de persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, notează Agerpres.

Cele mai multe intervenții au fost raportate în Gorj, mai exact 7 apeluri telefonice. Au mai fost raportate 6 intervenții de către Salvamont Lupeni, câte 4 pentru Salvamont Bihor, Maramureş şi Sinaia, câte 3 pentru salvatorii montani din Prahova – Buşteni, Borşa şi Suceava.

Câte două apeluri au fost pentru Salvamont Caraş Severin-Formaţia Muntele Mic, Mureş, Voineasa, Harghita şi Hunedoara. În ultimele 24 de ore au mai fost intervenţii ale Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Alba, Salvamont Prahova, Salvamont Vâlcea, Salvamont Mehedinţi.

Potrivit Salvamont, în cazul acestor intervenţii, au fost salvate 58 de persoane. Dintre acestea, 20 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital. S-au mai primit 26 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.

Tags: