Arad: Bărbați suspectați că obligau minore să se prostitueze, arestați preventiv

Arad: Bărbați suspectați că obligau minore să se prostitueze, arestați preventiv
Foto: woldcnews.com

Opt bărbați din Arad suspectați că obligau minore să se prostitueze au fost arestați preventiv, notează Mediafax.

Printre victimele identificate până în prezent, printre care se numără și bărbați, au fost forțați să cerșească pe străzi.

Conform Biroului de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Arad, ofițerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Arad au reușit să destructureze gruparea specializată în traficul de persoane și de minori. Gruparea a fost constituită în 2004, condusă de un bărbat din Arad, după care au aderat la ea alți șapte bărbați.

Potrivit sursei menționate, membrii grupării exercitau asupra victimelor „acte deosebit de violente” pentru a le determina să cerșească sau să se prostitueze.

Mai mult, anchetatorii au desfășurat și percheziții domiciliare, în urma cărora au descoperit sume importante de bani, care se cred că ar proveni din activitățile infracționale.

Săptămâna trecută, cei opt membrii ai grupării au fost reținuți, iar ulteriori judecătorii Tribunalului Arad au decis ca aceștia să fie arestați preventiv pentru 29 zile, pentru infracțiunile de constituire a unui grup organizat infracțional, trafic de persoane și trafic de minori.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă există și alte victime ale grupării.