Arhiepiscopia București susține că nu au existat plângeri scrise pe numele lui Visarion Alexa / Șefii BOR au altă opțiune

Arhiepiscopia București susține că nu au existat plângeri scrise pe numele lui Visarion Alexa / Șefii BOR au altă opțiune
Foto: captura video.

În cursul zilei de marți Libertatea a scris că BOR nu este străină de cazul lui Visarion Alexa, aducând probe din care să reiasă clar faptul că se sția foarte bine la nivelul cancelariei Sfântului Sinod că preotul era acuzat de hărțuirea unei tinere.

Conducerea BOR, în ciuda reclamației primite, nu a luat nicio măsură, ci doar a redeirecționat-o pe fata în cauză să meargă la superiorii direcți ai lui Visarion Alexa, la Arhiepiscopia București.

Ce susține BOR despre trecutul lui Visarion Alexa

„Primind această întrebare încă de la începutul anchetării preotului Alexa, m-am interesat la Arhiepiscopie și mi s-a confirmat că din 2009 (când a fost hirotonit preot) până la izbucnirea scandalului, nu au fost depuse plângeri scrise împotriva acestei persoane. Au fost făcute verificări în acest sens. Este ceea ce mi s-a comunicat”, a susținut purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu.

Mail-ul primit de la o victimă. La cine a ajuns?

Libertatea a publicat cu o zi în urmă un e-mail și mesajele trimise de una dintre victimele lui Visarion Alexa către consilierul patriarhal Constantin Stoica. Mailul fusese trimis pe adresa bisericii Iancu Vechi, unde slujea fostul purtător de cuvânt al BOR, în martie 2016. Consilierul a susținut inițial că mailul a fost trimis către biroul de presă al Patriarhiei și chiar citit, numai că s-a ajuns la concluzia că informațiile puse la dispoziție nu sunt relevante.

Ulterior, după un dialog purtat cu Vasile Bănescu, actualul purtător de cuvânt al BOR, acesta a afirmat că preotul Stoica a recunoscut că doar el văzuse mailul în cauză și s-a adresat fetei pe care a îndrumat-o să se ducă la superiorii ierarhici ai lui Visarion Alexa: Arhiepiscopia București. Aici însă, nimeni nu recunoaște că ar fi primit o astfel de reclamație.

Urmăriți B1TV.ro și pe