Biden îl amenință cu sancțiuni directe pe Vladimir Putin. “Da, aș face asta”

Biden îl amenință cu sancțiuni directe pe Vladimir Putin. “Da, aș face asta”
Președintele american Joe Biden a lansat o bătălie politică pentru apărarea dreptului la avort. Foto: Hepta.ro

Liderii occidentali au intensificat pregătirile pentru orice acțiune militară rusă în Ucraina, marți, având loc discuții privind situația aprovizionării cu energie. Joe Biden a afirmat că va lua în considerare impunerea de sancțiuni directe împotriva președintelui Vladimir Putin, conform Reuters.

Tensiunile au rămas ridicate după ce NATO a declarat luni că își pune forțele în așteptare și consolidează apărarea Europei de Est cu mai multe nave și avioane de luptă, ca răspuns la acumularea de trupe a Rusiei în apropierea graniței sale cu Ucraina.

Rusia, care neagă că ar fi planificat un atac, a spus că urmărește situția cu „mare îngrijorare”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a repetat linia Moscovei, conform căreia criza este condusă de acțiunile SUA și ale NATO, nu de acumularea de trupe ruse.

Președintele Ucrainei s-a adresat națiunii

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o adreare video televizată de marți seară, și-a îndemnat compatrioții să rămână calmi.

Acesta a declarat că lucrează pentru a stabili o întâlnire între el și liderii Rusiei, Germaniei și Franței.

„Nu există ochelari de culoarea trandafirii, nu există iluzii copilărești, totul este oricum, dar simplu… Totuși există speranță”, a spus el.

Biden, un nou atac la Putin

Biden a repetat că nu există planuri de a trimite trupe americane în Ucraina, care nu este membră NATO.

Totuși, președintele SUA a spus că va lua în considerare impunerea de sancțiuni directe asupra lui Putin și că ar exista „consecințe enorme” dacă Rusia ar invada.

Reporterii l-au întrebat pe Biden dacă l-ar sancționa personal pe Putin în cazul în care invadează Ucraina.

Răspunsul a fost: “Da, aș face asta.”

Kremlinul acuză SUA de ”escaladare”

Kremlinul a denunțat marți mobilizarea a mii de trupe americane, în urma tensiunilor de la granița de est a Ucrainei.

„Este îngrijorător că vedem aceste acțiuni americane”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. Potrivit acestuia, „de facto”, Statele Unite provoacă „o exacerbare a tensiunilor”.

Washingtonul a pus în alertă aproximativ 8.500 de soldați, iar aceștia ar putea fi pregătiți în cinci zile pentru consolidarea alianței militare, formată din 40.000 de soldați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”