Asociația Elevilor din Constanța apelează la noul ministru al Educației pentru anularea legii care îi trimite pe elevii cu medii sub 5 la școlile profesionale

Asociația Elevilor din Constanța apelează la noul ministru al Educației pentru anularea legii care îi trimite pe elevii cu medii sub 5 la școlile profesionale
Foto: Pixabay

Încă un demers din partea Asociației Elevilor din Constanța pentru a câștiga procesul intentat Ministerului Educației pe 30 septembrie, prin care cer suspendarea prevederii ce îi trimit pe elevii care au medii mai mici de 5 la școli profesionale. Ordinul de ministru care a intrat în vigoare pe 5 septembrie ar urma să fie aplicat chiar cu următoarea admitere din 2020. Pe lângă procesul intentat de Asociația Elevilor, și instituția Avocatului Poporului s-a sesizat afirmând că prin această măsură este afectat dreptul elevilor la educație.

’’Doamna Anisie chiar și precedent ocupării funcției de ministru a criticat măsura privind obligarea elevilor care nu obțin peste 5 să meargă în școlile profesionale. Avem așteptarea ca acum că deține funcția de ministru și dat fiind procesul pe care îl avem în instanță să recunoască pretențiile pe care AEC le are în proces și în felul acesta să admită argumentele pe care noi le-am adus astfel încât să se soluționeze cererea mai repede. În momentul în care ministerul va recunoaște în instanță printr-un document trimis la Curtea de Apel Constanța că AEC are dreptate atunci în momentul acela judecătorul va da o decizie bazată pe faptul că Ministerul a recunoscut pretențiile și va admite cererea. Momentan se discută la juridic acesta aspect urmează să mai întreb și eu care mai este stadiul”, a declarat pentru B1.ro Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Redăm mai jos scrisoarea adresată noului ministru al educației:

Ministrul Educației și Cercetării, Cristina-Monica Anisie, s-a pronunțat în repetate rânduri în sensul susținerii demersului Asociației Elevilor din Constanța, criticând, de asemenea, această măsură, organizația județeană a PNL Sector 2 depunând chiar o sesizare către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Pe cale de consecință, solicităm doamnei ministru să recunoască pretențiile AEC din cadrul procesului, astfel încât prevederea aflată în momentul acesta în vigoare să fie suspendată de urgență, iar ea să nu afecteze elevii ce urmează să ia parte la procesul de admitere, permițându-le să își aleagă de unii singuri traseul educațional”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni