Astăzi se stabilește lista restricțiilor care se vor aplica de luni. Şedinţă de Guvern pentru aprobarea acestora

Astăzi se stabilește lista restricțiilor care se vor aplica de luni. Şedinţă de Guvern pentru aprobarea acestora
foto: Pixabay

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se reuneşte, vineri, pentru a stabili lista completă a restricţiilor care se vor aplica de luni, iar acestea vor fi ulterior aprobate într-o şedinţă de Guvern.

În următoarea lună vor fi restricții de circulație noaptea pentru nevaccinați și vor fi interzise nunțile și alte evenimente private în toată țara cel puțin pentru două săptămâni, potrivit surselor G4Media.ro.

Pe lângă vacanţa elevilor, de două săptămâni, se au în vedere impunerea certificatului verde pentru majoritatea activităţilor, interzicerea evenimentelor private şi restricţii de circulaţie.

De asemenea, masca de protecţia va redeveni obligatorie în toate spaţiile.

Prima propunere analizată de Guvern este că toate evenimentele private, precum nunți, botezuri, aniversări, să nu mai poată avea loc, iar barurile și discotecile nu vor mai putea funcționa.

Carantina de noapte, anunțată deja de președintele Klaus Iohannis, ar putea fi impusa pe toată durata săptămânii, dar încă nu e decisă ora de la care va fi aplicată. Este posibil ca ea să înceapă cu ora 21.00. Exceptați vor fi cei vaccinați, potrivit stirileprotv.ro.

Certificatul verde, în cazul celor vaccinați și trecuți prin boală, ar urma să fie folosit la accesul în diferite locuri publice, precum instituțiile de stat, dar magazinele alimentare ori farmaciile vor fi excluse.

CNSU se reuneşte, vineri, de la ora 13.00, pentru a stabili lista concretă a măsurilor şi a restricţiilor care se vor aplica începând de luni. La ora 14.00 este programată şedinţa de Guvern.

După aprobare, măsurile vor fi publicate în Monitorul Oficial şi vor intra în vigoare începând de luni, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.