Atena: Proteste violente faţă de măsurile dure de austeritate

Atena: Proteste violente faţă de măsurile dure de austeritate
Foto: globaldiversitypost.com

Mii de oameni au ieşit, miercuri, pe străzile din Atena pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvern, informează AFP. În jurul prânzului, manifestațiile din fața sediului Ministerului de Finanțe au degenerat.

Forțele de ordine au fost nevoite să acționeze îmopotriva protestatarilor lansând gaze lacrimogene, după ce aceştia au aruncat cu coctailuri Molotov în polițiști. 

În acest moment, Grecia se confruntă cu o grevă generală a sindicatelor împotriva măsurilor de austeritate, transporturile fiind întrerupte pentru 24 de ore.  Pentru a preveni ciocnirile cu protestatarii, autorităţile au mobilizat deja peste 5,000 de poliţişti în Atena.

Posturile de radio şi televiziune au întrerupt transmisia buletinelor de ştiri, în semn de protest în faţa concedierilor şi reducerilor salariale introduse de guvern.

Proteste la Atena

MAE recomandă evitarea zonelor de protest

În cursul zilei de miercuri, Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a emis un comunicat prin care sfătuieşte cetăţenii români să evite zonele din Grecia în care au loc demonstraţii.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în perioada următoare în Grecia, că Sindicatul General al Angajaţilor din Sectorul Privat (GSEE) a anunţat organizarea unei greve generale, de 24 de ore, astăzi, 23 februarie 2011”, se arată în comunicatul Ministerului.

„MAE recomandă cetăţenilor romani care intenţionează să se deplaseze în Republica Elenă să evite zonele în care au loc demonstranţii”, mai precizează MAE.