Au început lucrările la Pasajul Unirii. Daniel Băluță: Obiectivul fundamental, stoparea infiltrării cu apă a structurii de rezistență. Structura, placată cu materiale de calitate. Specialiștii au proiectat și un sistem de ventilație (VIDEO)

Au început lucrările la Pasajul Unirii. Daniel Băluță: Obiectivul fundamental, stoparea infiltrării cu apă a structurii de rezistență. Structura, placată cu materiale de calitate. Specialiștii au proiectat și un sistem de ventilație (VIDEO)
Foto: captură video B1 TV

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, susține că lucrările executate la Pasajul rutier Unirii, care au început oficial duminică, 19 iunie, au la bază toate indicațiile date de specialiștii în domeniu.

Primarul Daniel Băluță, precizări despre lucrările la Pasajul rutier Unirii

„Lucrările care se execută au la bază toate indicațiile pe care specialiștii în domeniu le-au dat, și anume, pe lângă faptul că structura exterioară va fi curățată, scopul numărul 1 pe care îl avem este să blocăm apa care infiltrează acest pasaj. Încă din primele clipe ale lucrărilor, evident, apa a început să își facă simțită prezența. De aceea, vom avea nevoie să sigilăm astfel încât structura acestui pasaj să nu se deterioreze”, a declarat edilul, duminică, la Pasajul Unirii.

Structura, spune social-democratul, va fi placată cu materiale de foarte bună calitate.

„În afară de acest obiectiv fundamental, și anume stoparea infiltrării cu apă a structurii de rezistență și îndepărtarea ei din interiorul structurii, vom realiza placarea acestei structuri cu materiale de foarte bună calitate astfel încât să nu mai fim în situația, așa cum am fost în cursul acestui an de cel puțin trei ori, ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov să oprească circulația și să intervină pentru îndepărtarea pericolului pe care îl reprezintă structurile decorative ale acestui pasaj”, a adăugat el.

A fost proiectat în premieră pentru Pasajul Unirii și un sistem de ventilație.

„Mai departe, ca oricare cetățean al Bucureștiului care a trecut prin acest pasaj, la orele de trafic major am sesizat că avem o problemă fundamentală cu respiratul în acest pasaj, cu noxele, cu cantitatea de dioxid de carbon acumulată. Ca atare, specialiștii noștri au proiectat în premieră pentru acest pasaj un sistem de ventilație astfel încât, în momentul în care concentrația de dioxid de carbon crește, acest sistem să se activeze și să facă în interiorul pasajului aerul respirabil, pe de o parte, iar pe de altă parte într-o situație extremă, în cazul unui incendiu, de exemplu, să poată să funcționeze astfel încât să protejeze viețile oamenilor”, a mai spus Daniel Băluță.

„Un alt scop pe care îl avem este acela de a proteja viețile prin modalitățile de protecție ale stâlpilor, pentru că, din păcate, în ultimii ani, 12 persoane și-au pierdut viața în interiorul acestui pasaj. Iluminatul este alt lucru care trebuie modificat astfel încât siguranța traficului să fie crescută și prin această modalitate”, a continuat primarul Sectorului 4.

Urmăriți B1TV.ro și pe