Aurescu i-a cerut lui Kuleba ca Ucraina să recunoască inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”

Aurescu i-a cerut lui Kuleba ca Ucraina să recunoască inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, l-a primit la Minister pe omologul ucrainean Dmitro Kuleba. Cei doi au avut o conferință de presă comună. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, prilej cu care oficialul român a reiterat sprijinul ferm al Bucureştiului pentru Ucraina, dar şi „solicitarea repetată” ca această ţară să recunoască inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”, transmite Agerpres.

România susține Ucraina și cu energie

Cei doi miniştri au discutat despre situaţia infrastructurii critice din Ucraina, în special a celei energetice, cu consecinţe grave, ample, resimţite de populaţia civilă, România depunând eforturi să susţină Ucraina pe acest palier strategic.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat, încă o dată, sprijinul solid al României pentru integrarea euroatlantică a Ucrainei şi a amintit abordarea de principiu a ţării noastre privind consolidarea „politicii uşilor deschise” a NATO.

Nu în ultimul rând, ministrul Aurescu a reamintit solicitarea repetată a părţii române ca partea ucraineană să recunoască inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”, se mai arată în comunicatul transmis de MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:38 - Premierul Marcel Ciolacu: Nu există nici o paralelă între eventuala candidatură a președintelui Iohannis la NATO și faptul că alegerile pentru funcția de președinte au fost stabilite în luna septembrie (VIDEO)
20:31 - Un elev din cinci nu a rezolvat un exercițiu de clasa a II-a la simularea Evaluării Naționale, la Matematică
20:24 - Babs se pregătește de primăvară cu operații estetice. La ce proceduri a apelat fosta iubită a lui Dorian Popa
20:21 - Grindeanu: Testul cel mai important e în acest an, astfel încât să avem președinte, să câștigăm alegerile parlamentare, locale și europarlamentare / Ciolacu: Trebuie să fie realiști. Niciun partid politic nu va putea câștiga totul
20:14 - Criză de medici stomatologi la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani / Unitatea de Primiri Urgențe a rămas fără linie de gardă
19:53 - Un bărbat băut a lovit șase copii pe trecerea de pietoni. Șoferul este condamnat la ani grei de închisoare
19:44 - Mai multe ONG-uri cer Guvernului reducerea termenului pentru viză de flotant, înainte de alegeri
19:27 - Sabin Sărmaș (PNL): Am anunțat că voi candida la Primăria Cluj-Napoca, asta în măsura în care Emil Boc nu decide să aleagă alt traseu (VIDEO)
19:25 - Grecia își propune să rezolve deficitului forței de muncă. Vrea să aducă 40.000 de angajați din șase țări
19:18 - Bogdan Matei (PSD), despre scandalul care vizează conducerea APIA: “Este atributul unui minister cum își coordonează departamentele suport” (VIDEO)