Aurescu i-a cerut lui Kuleba ca Ucraina să recunoască inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”

Aurescu i-a cerut lui Kuleba ca Ucraina să recunoască inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, l-a primit la Minister pe omologul ucrainean Dmitro Kuleba. Cei doi au avut o conferință de presă comună. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, prilej cu care oficialul român a reiterat sprijinul ferm al Bucureştiului pentru Ucraina, dar şi „solicitarea repetată” ca această ţară să recunoască inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”, transmite Agerpres.

România susține Ucraina și cu energie

Cei doi miniştri au discutat despre situaţia infrastructurii critice din Ucraina, în special a celei energetice, cu consecinţe grave, ample, resimţite de populaţia civilă, România depunând eforturi să susţină Ucraina pe acest palier strategic.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat, încă o dată, sprijinul solid al României pentru integrarea euroatlantică a Ucrainei şi a amintit abordarea de principiu a ţării noastre privind consolidarea „politicii uşilor deschise” a NATO.

Nu în ultimul rând, ministrul Aurescu a reamintit solicitarea repetată a părţii române ca partea ucraineană să recunoască inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”, se mai arată în comunicatul transmis de MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe