Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Matematică

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Matematică
Foto: Pixabay

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2020continuă, marți, 7 iulie, cu proba la Matematică. În sprijinul elevilor de clasa a XII-a, Centrul Național de Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației a publicat anterior mai multe seturi de teste de antrenament pentru Bacalaureat 2020 însoţite debaremele de corectare. De asemenea, elevi vor fi testați doar din materia de pe semestrul al doilea, ținând-se cont de faptul că aceștia au susținut doar cursuri online din cauza epidemiei de coronavirus.

Sesiune specială Evaluare Națională 2020. Baremul de corectare la matematică

Ministerul Educeției, Monica Anisie, a anunțat că lucrările elevilor de la examenele naționale vor ficorectate însistem încrucișat în alte județe. Această decizie a fost luată în urma unei conferințe la care au participat ministrul Educației, inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din fiecare județ.

Baremul de corectare la examenul de Matematică din cadrul Bacalaureatului 2020 – sesiune specială, care începe la ora 9.00, va fi făcut public de Ministerul Educației la scurt timp după ce elevii vor intra în clase, odată cu publicarea subiectelor.

B1.RO va publica baremul de corectare imediat ce acesta va fi transmis de Ministerul Educației.

BAREM DE CORECTARE MATEMATICĂ – PROFIL ȘTIINȚELE NATURII

BAREM DE CORECTARE MATEMATICĂ – PROFIL TEHNOLOGIC

BAREM DE CORECTARE MATEMATICĂ – PROFIL PEDAGOGIC

BAREM DE CORECTARE MATEMATICĂ – PROFIL MATE-INFO

Anunțul ministerului Educației despre sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2020 și admiterea la facultate

Monica Anisie adat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. De asemenea, în ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a precizat în urmă cu câteva săptămâni faptul că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2020 are loc în condiții speciale din cauza Covid-19

Pentru a fi evitată răspândirea COVID-19, autorităție au luatmăsuri specialepentru desfășurarea examenelor de anul acesta. Ministerul Educației a impus distanțarea fizică între băncile elevilor, astfel încât să fie înlăturată orice suspiciune de transmitere a noului coronavirus. De asemenea, toți elevii vor purta măști de protecție. La fel și profesorii supraveghetori.

De asemenea, unitățile de învățământ au și dezinfectant, atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini. Intrarea în școli se va face doar după verificarea temperaturii și organizat, cu păstrarea distanțării sociale. În interiorul unităților au fost stabilite trasee speciale de intrare/ieșire, astfel încât să fie evitată aglomerația. Medicii vor fi prezenți în școli.

BAC 2020 – Sesiunea specială. Când sunt afișate rezultatele la Bacalaureat

Pentru sesiunea specială a examenului deBacalaureat, absolvenții clasei a XII-a s-au putut înscrie în perioada 29 iunie – 3 iulie.

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2020 debitează cu proba scrisă la limba și literatura română, luni, 6 iulie.

Cea de-a doua probă scrisă, examenul obligatoriu al profilului, se va desfășura pe data de 7 iulie, iar proba la alegere a profilului/specializării, va avea loc pedata de 8 iulie.

Rezultatele vor fi afișate pe 10 iulie, zi în care vor putea fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 12 iulie.

Rezultate Bac 2020. Care este rata de promovabilitate

Rezultatele la prima sesiune deBacalaureat 2020au fost publicate pe 30 iunie, atât online, peedu.ro, cât și la avizierele școlilor. Amintim că examenul a fost mai ușor, fără probele orale și fără materia de pe semestrul al doilea. Listele arată că sunt 232 de medii de 10 la această sesiune. Acesta este cel mai mare număr de medii de 10 obţinute la Bacalaureat în ultimii 16 ani.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare este de 62.9%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 71.4%, iar pentru promoțiile anterioare – 25%.