Banias ar fi intervenit pe lângă un ministru, conform unor interceptări: "Acuzațiile sunt halucinante"

Banias ar fi intervenit pe lângă un ministru, conform unor interceptări: "Acuzațiile sunt halucinante"

Scandalul din Portul Constanţa se întinde la nivel înalt. Numele șefului ANAF, Sorin Blejnar este invocat într-o discuție dintre doi inculpați în dosarul din Portul Constanța. Blejnar este menționat pe tema intenției lui Somar Kaidr de a se retrage din grupul infracțional organizat din cauza disidențelor interne, susțin anchetatorii.  În plus, se vorbește despre o înregistrare audio care surprinde o presupusă intervenție pe lângă un ministru al cărui nume nu este menționat.

Conform rechizitoriului procurorilor, senatorul PDL Mircea Banias ar fi intervenit pe lângă un ministru pentru a-l păstra în funcţie pe un director al Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa. Discuţia dintre senator şi ministru apare în interceptările făcute de procurori în dosarul în care fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, este acuzat de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional.

Fragmente din interceptări:

Banias: Să trăiţi, domn’ ministru!

Domnul: Salut, Mircea

Banias: Am o rugăminte, nu ştiu dacă mai putem face ceva. Da, ăsta de la ANSV mi l-a schimbat pe directorul de la DSV Constanţa. Şi e omul nostru, a muncit, e un om serios

Domnul: Dar cine l-a pus?

Banias: Păi…

Domnul: Cine l-a schimbat?

Banias: UNPR-ul susţine pe altcineva, am înţeles că şi-a băgat şi Claudiu Palaz, prefectul, coada un pic pentru ăştia de la UNPR şi m-a sunat ăsta acum. Eu i-am zis să facă contestaţie luni, dar poate reuşim să facem ceva, că e păcat de omul ăsta

Domnul: Ştii ce te rog…?

Banias: Da

Domnul: Mă suni la 8.00 dimineaţă luni

Banias: Da, da

Domnul: 6.30 – 7.45

Banias: Şi încă o chestie, dl ministru. Nu a fost nicio negociere cu UNPR, nu e corect. Adică, dacă ne înţelegeam pe treaba asta, mai ziceam, dar nu a fost. E… pe la spate, e urâtă

Bogatu: Am avorbit cu Durbac şi tot aruncă săgeţi.

Într-o intervenție telefonică la Știrile B1 TV, Mircea Banias a declarat că nici până la ora actuală nu știe de ce este acuzat de procurori.

„Sunt consternat, mi se pare o chestiune halucinantă, procurorii mă acuză că am promis eu nu știu cui să intervin pe lângă ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, în luna iunie a anului 2010, iar doamna Boagiu este ministru din septembrie 2010. Nici Nostradamus dacă eram, nu cred că puteam să prevăd că Berceanu va fi remaniat, și va fi numit Boagiu în locul lui Berceanu. E o chestiune pe care nu o pot să o explic”, a declarat Banias.

Întrebat de înregistrarea audio legată de intervenția pe lângă un ministru, Mircea Banias a răspuns că această acuzație este la fel de halucinantă ca prima.

„Altă chestiune halucinantă. Ce treabă are directorul de la Directța Sanitară cu portul și cu vama? Pot să vă spun că e o discuție pe care am purtat-o cu un coleg de partid, o discuție politică, iar domnul ministru despre care vorbesc procurorii în referat nu avea niciun fel e competență în numirea vreunei persoane. Este o discuție politică, eu am ridicat această chestiune că a fost schimbat un coleg de-al meu de la Constanța, fără să primească explicații și solicitam să se lamurească această problemă în coaliție. Dacă pentru opinii politice, ajung să fiu asaltat cu mascații la 6 dimineața, înseamnă că statul în care trăim nu este un stat în regulă”, a adăugat Banias.

Mircea Banias: Acuzațiile procurorilor sunt halucinante

Embed: " />

În motivarea de arestare preventivă a celor 29 de persoane se regăsește și numele ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Discuția în care este invocat numele lui Sorin Blejnar ar fi avut loc în luna decembrie a anului trecut între Iulian Dragoș Tudoran și Liviu Bratu, adjunct al șefului biroului vamal Constanța Sud-Agigea.

Anchetatorii susțin că perioada la care se face referire este cea în care, atât inculpatul Adrian Liviu Durbac, cât și Sorin Blejnar se aflau în Statele Unite.

Procurorii arată în referatul de arestare că senatorul PDL Mircea Banias îi promite lui Eugen Bogatu intervenții pe lângă Anca Boagiu pentru o chestiune de afaceri și la Sorin Blejnar pentru a-l determina să renunțe la atitudinea negativă pe care o avea față de Durbac Liviu.

Blejnar, în scandalul din port

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6801').select();" id="embed_text_6801" />

Ultima oră
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor
18:02 - Klaus Iohannis s-a pozat alături de manelistul Sorinel Puștiu la New York. Președintele României, surprins într-o companie neașteptată (FOTO)
17:58 - Noi detalii despre ruptura dintre Simona Halep și Darren Cahill. Toni Iuruc nu l-a vrut în preajmă, iar antrenorul nu a venit la nuntă
17:51 - Varietatea, cuvantul de ordine cand achizitionezi un dulap metalic: intre 1 si 30 de usi, intre 1 si 12 polite
17:41 - Motivul emoţionant pentru care Adriana Trandafir a numit-o aşa pe Maria Speranța. Povestea tristă a celor două concurente de la „Asia Express” 2021 (Antena 1)
17:40 - Cursa pentru postul de cancelar al Germaniei, tot mai strânsă. CDU s-a apropiat de SPD, cu trei zile rămase până la alegeri
17:34 - Profesorii fără „certificat verde” din Israel nu vor mai putea intra în școli și preda începând cu 3 octombrie