Băsescu: Cei care domină sistemul – politicienii nu fac parte din el – au ca interes să nu se finalizeze dosarul Revoluției și al Mineriadei pentru că au fost implicați. Sistemul din România e mai loial lui decât țării (VIDEO)

Băsescu: Cei care domină sistemul - politicienii nu fac parte din el - au ca interes să nu se finalizeze dosarul Revoluției și al Mineriadei pentru că au fost implicați. Sistemul din România e mai loial lui decât țării (VIDEO)

Cei care domină sistemul au un interes ca dosarul Revoluției și dosarul Mineriadei să nu fie rezolvate deoarece, într-un fel sau altul, și ei sunt implicați, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, prezent în emisiunea moderată de Nelu Barbu pe B1 TV.

”Când l-am numit procuror general pe domnul Nițu, a fost o condiție anunțată public că se va finaliza dosarul Revoluției. Mai mult, dacă vă aduceți aminte, la al doilea mandat de procuror general, Kovesi a primit un aviz negativ de la CSM, secția procurori, exact pentru acest dosar. Am zis că e tânără, o să rezolve.

Dosarul e acum la secția militară. Acolo are influență ceea ce am definit eu ca fiind ”sistemul”. Sistemul înseamnă ofițeri cu grade înalte în serviciile de informații, în Ministerul Apărării, înalți funcționari în ministere, bugetari permanenți, procurori, judecători.

Acum, cei care domină sistemul, nu vorbesc de oamenii politici care se schimbă – ei nu sunt parte a sistemului -, au ca interes să nu se finalizeze dosarul Revoluției și Mineriada, pentru că, într-un fel sau altul, nu am probe dar intuiesc, au fost implicați în cele două evenimente – crime imprescriptibile: genocid, tortură. Atât timp cât vor fi în viață și în funcții, ei vor încerca blocarea procesului de aflare a adevărului”, a declarat acesta.

Acesta a mai spus că politicienii nu fac parte din sistem deoarece ”sistemul își crează propriile privilegii pe seama oamenilor politici. Ei primesc proiecte și mai scot o lege cu o categorie specială de pensionari, de salariați, de, de, de”.

#DIRECT_ONE_wbcwpa#

În opinia președintelui, sistemul din România îi e mai loial sieși decât României.

”Vreau să clarificăm: toate țările se bazează pe un sistem. El e reformat în statele avansate occidentale sau nereformat în altele. N-aș spune că suntem într-o astfel de situație cu un sistem total nereformat, dar e un mare adevăr: sistemul nostru e mai loial lui decât țării. Când vorbesc despre sistem nu vorbesc despre locotenentul de la Satul Mare, vorbesc despre marii generali care sunt în minister, sunt și profesorii universitari, procurori, judecători. Sistemul este necesar țării, marea problemă e cât de dedicat e el în ansamblu reformării țării”, a declarat Băsescu.

Acesta a mai precizat că numai Guvernul poate face ca sistemul să fie reformat și să lucreze mai mult în favoarea țării decât în favoarea lui.

Fostul președinte a mai declarat că profesorii și medicii ajung să aibă salarii mici pentru că resursele se împart incorect prin pensii și salarii speciale date diverselor categorii de oameni.

Urmăriți B1TV.ro și pe