Băsescu: CSAT a aprobat cererea SUA de utilizare a Aeroportului Kogălniceanu şi a Portului Constanţa

Băsescu: CSAT a aprobat cererea SUA de utilizare a Aeroportului Kogălniceanu şi a Portului Constanţa
Foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că CSAT a aprobat solicitarea Statelor Unite de a utiliza Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi Portul Constanţa ca infrastructuri de tranzit pentru transportul de militari şi tehnică militară către Irak şi Afganistan şi dinspre cele două ţări către Europa.

„CSAT a aprobat utilizarea Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi a Portului Constanţa pentru transportul de militari şi armament către şi dinspre Irak şi Afganistan”, a anunţat şeful statului.

„Procesul se va derula în primele două luni în vederea autorizării, apoi va funcţiona autorizat fără supraveghere americană în bază acordului dintre România şi SUA”, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele a mai anunţat marţi că pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu vor putea staţiona temporar „patru avioane cisternă ale Statelor Unite şi patru avioane de transport C17”. Motivul îl reprezintă faptul că una dintre bazele din Mediterană se află într-un proces de modernizare.

Deciziile anunţate de Traian Băsescu au fost luate într-o şedinţă a CSAT care a fost convocată pentru luni seară. Şeful statului a mai precizat că va trimite Parlamentului în cursul zilei de marţi scrisorile prin care aduce la cunoştinţă deciziile luate.

Băsescu, despre concluziile după şedinţa CSAT

Ultima oră
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde