Băsescu: În Consiliul European, vânzarea produselor petroliere din Libia a fost blocată

Băsescu: În Consiliul European, vânzarea produselor petroliere din Libia a fost blocată
Foto: evz.ro

Traian Băsescu a anunțat că, vineri, în Consiliul European s-a aprobat blocarea vânzărilor de produse petroliere de către regimul Gaddafi, informează Mediafax.

„În ceea ce privește Libia, s-a stabilit urgentarea măsurilor de asistență umanitară, protejarea populației civile, sprijin pentru aspirațile democratice ale libienilor și se face afirmația că operațiunile în Libia vor continua până când populația va fi în siguranță. De asemeni, Consiliul a aprobat lansarea demersurilor pentru creşterea nivelului de sancţiuni pentru Libia, acest nivel vizând în primul rând blocarea vânzărilor de produse petroliere de către regimul Kadhafi, în aşa fel încât în lupta împotriva acestui regim criminal să poată să fie tăiate şi resursele financiare care ar putea prelungi existenţa regimului”, a declarat președintele, citat de sursa precizată.

Traian Băsescu a declarat că s-a decis o creștere cu un miliard a plafonului Băncii Europene de Investiții pentru statele din vecinătatea sudică. Banii urmează să fie utilizați pentru proiecte-programe în aceste state.

De asemenea, șeful statului a mai spus că a fost abordată și problema refugiaților și s-a stabilit că în perioada următoare Comisia Europeană va face propuneri privind soluții, dincolo de ajutorul umanitar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:54 - Mark Zuckerberg a devenit tată pentru a treia oară / Fetița sa poartă un nume des întâlnit în România
18:47 - Tânără nudistă, la plajă pe malul Dunării. Oamenii au aflat, în final, de ce se dezbrăcase în pielea goală. A intervenit Poliția
18:47 - Spania crede că lumea ar trebui să asculte „vocea” Chinei pentru încheierea războiului din Ucraina. Pedro Sanchez, după Consiliul European: Bejingul este un actor global
18:32 - Mădălina Crețan, dezvăluiri cutremurătoare! Ce reacție a avut fetița lui Nosfe în ziua în care artistul s-a stins din viață: „Iris a simțit”
18:25 - Inspectorii sanitari au descoperit cel mai murdar restaurant din ultimii 15 ani: „Carnea a fost târâtă pe podea de șobolani”
18:18 - UEFA ar urma să analizeze o posibilă excludere a Belarusului din preliminariile EURO 2024, acolo unde marți va juca împotriva României
18:17 - O femeie s-a aruncat de la etajul patru, sub ochii pompierilor și medicilor / Ea a murit la spital
18:10 - Preot din Moscova, filmat în timp ce lovea o bunicuță doar pentru că s-a apropiat să vândă câteva flori mai aproape de el (VIDEO)
18:06 - Job-urile care îți pot asigura un venit de 4.000 de lei pe lună / Multe domenii caută oameni talentați și calificați
17:54 - Florin Cîțu: În PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii și că nu putem să mai avem creșteri din pixul politicianului. Poți să introduci câteva excepții, dar astăzi la noi e Vestul Sălbatic (VIDEO)