Băsescu: În Consiliul European, vânzarea produselor petroliere din Libia a fost blocată

Băsescu: În Consiliul European, vânzarea produselor petroliere din Libia a fost blocată
Foto: evz.ro

Traian Băsescu a anunțat că, vineri, în Consiliul European s-a aprobat blocarea vânzărilor de produse petroliere de către regimul Gaddafi, informează Mediafax.

„În ceea ce privește Libia, s-a stabilit urgentarea măsurilor de asistență umanitară, protejarea populației civile, sprijin pentru aspirațile democratice ale libienilor și se face afirmația că operațiunile în Libia vor continua până când populația va fi în siguranță. De asemeni, Consiliul a aprobat lansarea demersurilor pentru creşterea nivelului de sancţiuni pentru Libia, acest nivel vizând în primul rând blocarea vânzărilor de produse petroliere de către regimul Kadhafi, în aşa fel încât în lupta împotriva acestui regim criminal să poată să fie tăiate şi resursele financiare care ar putea prelungi existenţa regimului”, a declarat președintele, citat de sursa precizată.

Traian Băsescu a declarat că s-a decis o creștere cu un miliard a plafonului Băncii Europene de Investiții pentru statele din vecinătatea sudică. Banii urmează să fie utilizați pentru proiecte-programe în aceste state.

De asemenea, șeful statului a mai spus că a fost abordată și problema refugiaților și s-a stabilit că în perioada următoare Comisia Europeană va face propuneri privind soluții, dincolo de ajutorul umanitar.