Bătaie cu bâte și topoare în Gura Humorului. Sindicatul Europol: „Cum vă imaginați că ați interveni dacă ați face parte din prima patrulă ajunsă la fața locului?”

Bătaie cu bâte și topoare în Gura Humorului. Sindicatul Europol: Cum vă imaginați că ați interveni dacă ați face parte din prima patrulă ajunsă la fața locului?

O bătaie cu bâte și topoare a avut loc zilele trecute, în Gura Humorului, județul Suceava. Incidentul a  fost filmat și imaginile au fost publicate de Sindicatul Europol pe Facebook.

Disputa ar fi început după destrămarea unui cuplu de tineri. Dornici să-și facă dreptate și să-și spele onoarea, membrii unei familii din Gura Humorului s-au deplasat la familia rivală, moment în care a izbucnit bătaia cu bâte și chiar cu topoare.

Sindicatul Europol atrage atenția asupra condițiilor precare în care polițiștii sunt nevoiți să intervină în astfel de situații.

„În aceste zile sunt încadrări directe în MAI. Dincolo de salariile „mari”, situate între cel al unui paznic și cel al unui angajat de la supermarket, cei care vor intra în sistem vor avea parte de astfel de situații în care trebuie să intervină. Avem în clip mai mulți cetățeni europeni care încearcă să se convingă reciproc că bâtele lor sunt mai groase sau că topoarele sunt mai ascuțite. Cum vă imaginați că ați interveni dacă ați face parte din prima patrulă ajunsă la fața locului?”, scrie Europol.

Urmăriți B1TV.ro și pe