Beatrice Mahler, avertisment despre valul 5 al pandemiei: „Vom avea reale probleme în a asigura activitatea medicală”

Beatrice Mahler, avertisment despre valul 5 al pandemiei: Vom avea reale probleme în a asigura activitatea medicală
Medicul Beatrice Mahler. Sursa foto: Facebook

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, atrage atenția că valul 5 al pandemiei ar putea să afecteze continuitatea activității medicale din cauza riscului de infectare a unui număr mare de cadre medicale.

Beatrice Mahler, despre valul 5 al pandemiei de COVID-19

Beatrice Mahler a subliniat că în acest val al pandemiei se teme cel mai mult de incapacitatea de a se asigura activitatea în spital.

„Atunci când nu ai cu cine lucra, practic, totul se opreşte şi se blochează tot. Până la urmă, în toate cele patru valuri, dar, mai ales, în valul trei şi valul patru am direcţionat personalul către zona COVID din alte secţii, pentru că am avut de unde, pentru că au fost foarte puţine infecţii la personal şi acest lucru a permis să manageriem oarecum activitatea. În acest moment, dacă lucrurile continuă cu un număr mare de infectări zilnice şi previziunile care sunt în acest moment publice se adeveresc, vom avea reale probleme în a asigura activitatea în Institutul ‘Marius Nasta’, cel puţin”, a menţionat ea, pentru Agerpres.

Ea avertizat că mutațiile pot apărea mult mai vrecvent, având în vedere numărul mare de cazuri  noi raportate peste tot în Europa:

„Cred că nu trebuie să gândim doar din perspectiva impactului pe care îl are pandemia în Europa, unde accesul la vaccinuri este semnificativ crescut. Cred că este important să vedem ce se întâmplă şi în alte state, unde mutaţiile pot să apară mult mai frecvent, pentru că au o imunitate diferită persoanele din diverse părţi ale globului, iar accesul la vaccin este limitat încă în multe ţări şi, ce am văzut, atât Delta, cât şi Omicron sunt tulpini care au suferit modificări în zone ale globului care nu aveau acoperire vaccinală importantă”, a indicat Mahler.

Varianta Omicron va infecta un milion de români

Ministrul Sănătății, Aleandru Rafila, aprecază că varianta Omicron se va transmite comunitar în România în cel mult două săptămâni. Potrivit estimărilor, valul 5 ar urma să infecteze un milion de români.

„Omicron se va transmite comunitar în cel mult două săptămâni. Încă nu e preponderent acum în România, iar el iese şi la teste rapide”, a declarat, duminică, la Antena 3, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.