Belgia: Suceveanul Alexandru Caliniuc a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru viol și crimă. Judecător: „Va trebui să vă dați seama de suferința extraordinară pe care ați provocat-o”

Belgia: Suceveanul Alexandru Caliniuc a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru viol și crimă. Judecător: „Va trebui să vă dați seama de suferința extraordinară pe care ați provocat-o”
foto: Pixabay

Alexandru Caliniuc, un român în vârstă de 27 de ani din orașul Salcea, județul Suceava, a fost condamnat în Belgia la 25 de ani de închisoare pentru violarea și uciderea unei tinere. Procurorul ceruse închisoare pe viață, dar instanța a luat în considerare vârsta și cazierul tânărului.

Român condamnat în Belgia pentru viol și crimă

Alexandru Caliniuc a fost judecat pentru crima și violul comis asupra Sofiei Muylle, în vârstă de 27 de ani, pe ianuarie 2017, pe o plajă din Knokke, Belgia. El a recunoscut că a violat-o pe fată, dar a negat că i-a luat viața în mod conștient, informează ziardesuceava.ro.

„În niciun moment nu a tratat-o ca pe un om, ci ca pe un obiect. Se pare că nu a avut deloc milă, ci doar și-a satisfăcut fantezia. Aceasta a dat dovadă de depravare sexuală”, a arătat juriul.

„Domnule Caliniuc ați fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Ați avut o viață în mâinile dumneavoastră și ați aruncat-o cu indiferență, de parcă nu ar fi fost o ființă umană, ci un obiect. Pedeapsa vă va oferi o altă perspectivă asupra vieții. Veți beneficia de o a doua șansă. Totuși va trebui să vă dați seama de suferința extraordinară pe care ați provocat-o familiei Muylle. Gândiți-vă doar la enormul dezastru pe care l-ați făcut. Altfel, cei 25 de ani vor trece în zadar”, a declarat judecătorul Willem De Pauw, citat de ziardevrancea.ro.

La rândul său, procurorul Celine D’have a vorbit despre „infracțiuni deosebit de grave” și „dovada cruzimi extraordinare” și a insistat asupra poziției vulnerabile în care s-a găsit victima.

În schimb, avocatul lui Alexandru Caliniuc, Pieter Filipowicz, a spus despre clientul său că are cazierul curat și că a muncit din greu în Italia și Belgia pentru a-și întreține familia.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său