Bilanț COVID provizoriu: Peste 4.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Bilanț COVID provizoriu: Peste 4.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Autoritățile anunță, într-un bilanț provizoriu, că în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 4.000 de cazuri de COVID-19 în România.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 10 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.104 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 16 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Rafila, despre valul 5 COVID în România

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat că România a intrat în valul 5 al pandemiei de coronavirus. Acesta și-a exprimat speranța că rata de infectare tot mai mare nu se va reflecta și în numărul de pacienți internați.

„Evident că am intrat în valul 5. Erau de câteva sute de cazuri pe zi, acum discutăm de câteva mii, chiar dacă pare că situaţia s-a stabilizat de vreo patru – cinci zile.

Suntem pe unul dintre cele mai rapide trenduri de creştere din Europa, pe locul doi sau trei, aşa că nu avem niciun motiv să ne relaxăm, ci trebuie să fim extrem de atenţi.

Speranţa e ca aceste cazuri noi să nu pună în pericol sistemul de sănătate, adică persoanele care se internează să nu fie aşa de multe”, a declarat Alexandru Rafila, Antena 3.