Ce avere are Bill Gates. Pe ce loc se află în topul celor mai bogați oameni din lume

Ce avere are Bill Gates. Pe ce loc se află în topul celor mai bogați oameni din lume
sursa: express.co.uk

Coronavirusul a lovit cu greu economia globală -asta include chiar și cei mai bogați oameni din lume.

Forbes a publicat recent lista anuală a miliardarilor și a constatat că numărul de miliardari a scăzut semnificativ din cauza pandemiei – și chiar printre cei care se află încă pe listă, mai mult de jumătate au văzut că averea lor scade.Există 2.095 de miliardari astăzi, în scădere față de 2.153 în 2019, conform listei de miliardari Forbes pentru 2020. De asemenea, aceștia sunt în medie puțin mai săraci, cu o valoare netă combinată de 8 trilioane de dolari – în scădere față de 8,7 trilioane de dolari anul trecut.

Un record de 1.062 de miliardari și-au văzut averile scăzând, „atât reflectând piețele turbulente, cât și pandemia coronavirusului”, a spus Forbes. Adam Neumann, directorul general al WeWork, a ieșit complet dinclasament.

Patru dintre cei mai mari10 miliardari fac parte din domeniul tehnologiei

Pandemie globală sau nu, Jeff Bezos persistă ca fiind cea mai bogată persoană din lume.

Directorul general al Amazon se remarcă cu o valoare de 113 miliarde de dolari, situându-se pe listăa treia oară consecutiv – chiar și după ce Bezos a plătit recent 38 de miliarde de dolari fostei soții MacKenzie Bezos, ca parte a divorțului lor.

Pe ce loc se aflăBill Gates în topul celor mai bogați oameni din lume

Fondatorul Microsoft Bill Gates este numărul doi (din nou), cu o valoare personală estimată de98 de miliarde de dolari, o creștere de 1,5 miliarde de dolari față de 2019.

Dacă ar cheltui 1 milion de dolari pe zi, i-ar trebui mai mult de 245 de ani să-și cheltuiască averea.

Iată cum își cheltuie banii Bill Gates

Bill Gates tocmai și-a extins portofoliul imobiliar.

El și soția sa, Melinda Gates, au renunțat la 43 de milioane de dolari pentruo casă de 5.800 de metri pătrați din Del Mar, California, a relatat Katherine Clarke pentru The Wall Street Journal.

Pe lângă această achiziție,miliardarul deține o proprietate din Washington în valoare de 125 milioane dolari, un avion privat și o colecție de mașini de lux. Dar aceste indulgențe nu constituie decât o parte din averea sa masivă.

De fapt, Gates și soția sa, Melinda, au spus anterior că este nedrept că sunt atât de bogați. În loc să cheltuiască miliarde pentru ei înșiși, donează adesea pentru caritate prin intermediul Fundației Bill & Melinda Gates. De asemenea, s-au angajat să renunțe la cea mai mare parte a averii prin Giving Promedge, lansată în 2010.

În ciuda averii sale masive, Gates i-a spus anterior Ellen DeGeneres că atunci când a devenit miliardar la 31 de ani (cel mai tânăr miliardar din istorie la acea vreme), nu a început să cheltuie banii.

În urmă cu 5 ani Bill Gatesa avertizat lumea privind pericolul unei pandemii

În urmă cu cinci ani,Bill Gates, filantropul și cofondatorul Microsoft, a avertizat că cel mai mare pericol cu care omenirea se va confrunta nu va fi un război, ci o pandemie. Acesta a cheltuit sute de milioane de dolari pentru a găsi modalități mai rapide de a dezvolta vaccinuri și de a crea sisteme de urmărire a bolilor. El a cerut liderilor mondiali să construiască apărări naționale împotriva noilor boli infecțioase, însă oficialii au fost prinși cu garda jos.

El a declarat pentru Wall Street Journal că regretă că nu a insistat mai mult.

„Mi-aș fi dorit ca avertismentele pe care eu și alte persoane le-am dat să fi dus la o acțiune globală mai coordonată”, a spus acesta.

Bill Gatesa mai precizat că „Speranța mea este acum că liderii din întreaga lume, care sunt responsabili pentru protejarea cetățenilor lor, vor lua ceea ce s-a învățat din această tragedie și vor investi în sisteme pentru a preveni viitoarele focare”.

Bill Gatesa anunţat că deţinevaccinul împotrivacoronavirusului şi că a început testările pe oameni

Mult aşteptatul remediu pentru pandemie intră în faza 1 de testare umană, după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acceptat o cerere de la Inovio Pharmaceuticals în cadrul programului de investigare New Drug.

PotrivitTechCrunch, Inovio intenționează să injecteze primul subiect voluntar de testare cu aceste posibilvaccin, ADN INO-4800, pe care l-a dezvoltat în urma rezultatelor promițătoare ale studiilor preclinice efectuate pe animale, care au indicat un răspuns imun crescut.

Urmăriți B1TV.ro și pe