Bogdan Chirieac a câștigat procesul cu Cristian Sima: Brokerul este obligat să plătească 30.000 de dolari daune

Bogdan Chirieac a câștigat procesul cu Cristian Sima: Brokerul este obligat să plătească 30.000 de dolari daune

Brokerul Cristian Sima a fost condamnat de către Tribunalul București să plătească daune de 30.000 de dolari în procesul intentat de Bogdan Chirieac.

Analistul politic l-a acuzat pe Sima de calomnie pentru acuzațiile care i le-a adus acesta spunând că a intermediat transmiterea de transferuri bancare drept mită între concernul Ericsson și oameni politici din România.

Jurnalistul Liviu Avram a fost de asemenea dat în judecată pentru că a publicat un articol cu acuzații nefondate la adresa sa, însă nu a fost obligat la plata unor daune morale.

Sima a fugit din țară în luna octombrie 2012, după ce a păgubit cu milioane de euro mai mulți investitori la bursă. În timp ce încerca să șteargă urmele escrocheriilor financiare pe care le făcuse, Sima a creat o diversiune, lansând în presă acuzații extrem de grave la adresa unor lideri de opinie care au refuzat să-i acopere matrapazlâcurile.

Sima a pretins că i-a oferit 640.000 dolari lui Chirieac, în anul 2000, ca acesta să îi distribuie unor politicieni. Acesta i-a trimis lui Liviu Avram mai multe documente, ”emise” chipurile de o bancă din Chiasso, Elveția, iar ziarul Adevărul a publicat aceste înscrisuri.

Chirieac l-ar fi avertizat pe redactorul-șef adjunct, Liviu Avram, că așa-zisele extrase bancare sunt contrafăcute și i-a declarat cu fermitate că nu a avut niciodată un cont la firma lui Sima, WBS, la banca din Chiasso.