Bogdan Paraschiv, detalii pe B1 TV despre măsurile din Legea tinerilor: „Au fost preluate 148 de amendamente pentru tineri” (VIDEO)

Bogdan Paraschiv, detalii pe B1 TV despre măsurile din Legea tinerilor: „Au fost preluate 148 de amendamente pentru tineri” (VIDEO)

După patru ani de zile în care a fost uitată prin sertare și comisii, Legea tinerilor a fost adoptată în sfârșit de Parlamentul României, a precizat Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat în Ministerul Familiei și secretar general în Partida Romilor Pro-Europa, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, acolo unde a oferit detalii despre măsurile cuprinse în actul normativ.

Bogdan Paraschiv, pe B1 TV, despre Legea tinerilor: „Au fost preluate 148 de amendamente pentru tineri”

Oficialul a explicat că în Legea tinerilor „au fost preluate 148 de amendamente pentru tineri”.

„Iată că după patru ani de zile în care Legea tinerilor a fost uitată prin sertare și comisii, săptămâna aceasta, adică miercuri, a fost adoptată de către Parlament. Aici aș vrea să îi mulțumesc doamnei ministru Gabriela Firea pentru modul în care a deblocat această situație după patru ani și, totodată, secretarilor de stat, colegii mei, doamna Dobolly Izabella și doamna Pârcălabu, pentru că împreună am dus câteva zile de foc în comisii pentru a prelua cât mai multe amendamente din partea organizațiilor de și pentru tineret. Au fost preluate 148 de amendamente pentru tineri, tocmai pentru a face un cadru aplicabil pentru politicile de tineret din România”, spune Bogdan Paraschiv.

El a oferit și câteva exemple de măsuri.

„Pentru tinerii care vor fi pentru prima dată angajați, pentru un an de zile, vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit un an de zile. Pentru tinerii din mediul rural, aceștia vor beneficia într-un procent de 25% de proiecte pentru tineret alocate de primării și consiliile județene. Totodată, pentru tinerii care doresc să își înființeze o firmă, o afacere, sunt scutiți de la taxele pentru înființare și impozitul pentru venit”, a continuat subsecretarul de stat.

Bogdan Paraschiv a vorbit și despre creșterile de prețuri și consideră că grupurile vulnerabile și persoanele din mediul rural sunt categoriile care resimt cel mai tare această situație.

„Din păcate, cu toții resimțim în această perioadă această sufocare a tuturor cetățenilor cu creșteri de prețuri, de facturi, uitați combustibilul, dar măsurile pe care Guvernul și coaliția le-au luat în ultima perioadă vin tocmai în sprijinul cetățenilor. Trebuie să spunem și să amintim că cele mai multe persoane care resimt aceste creșteri de prețuri sunt în mediul rural și cele care aparțin grupurilor vulnerabile. Ele resimt cel mai greu aceste creșteri de prețuri”, a mai spus Bogdan Paraschiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe