Botoşani: Un copil a murit, alţi doi în stare foarte gravă în urma unui incendiu

Botoşani: Un copil a murit, alţi doi în stare foarte gravă în urma unui incendiu
Foto: evz.ro

Un copil în vârstă de doi ani şi nouă luni a murit, în timp ce sora şi fratele său, în vârstă de patru ani şi, respectiv, un an şi jumătate, au suferit arsuri grave în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă noaptea într-o locuinţă din comuna Corni, din Botoșani.

Cei trei copii erau singuri în casă la momentul incendiului, care a izbucnit cel mai probabil din cauza jarului căzut din sobă. Două echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului pentru a opri incendiul, însă la sosirea acestora, dormitorul casei unde se aflau cei trei copii era în flăcări.

„Un băieţel în vârstă de doi ani şi nouă luni a fost găsit decedat. Fraţii săi, o fetiţă de patru ani şi un băieţel de un an şi şase luni, aflaţi în aceeaşi încăpere în momentul izbucnirii incendiului, au suferit arsuri şi s-au intoxicat cu monoxid de carbon, fiind transportaţi la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorina Lupu.

Cei doi copii care au supraviețuit incendiului au suferit arsuri de gradul al patrulea pe 75-80% din suprafaţa corpului şi au fost transportaţi de urgență la Bucureşti, cel mai mic dintre ei fiind în stare foarte gravă.