Brancardierul care a detubat din greșeală o pacientă de la Spitalul Victor Babeş a fost eliberat din arestul preventiv

Brancardierul care a detubat din greșeală o pacientă de la Spitalul Victor Babeş a fost eliberat din arestul preventiv
FOTO SIMBOL: Hepta.ro / Sputnik / Iliya Pitalev

Brancardierul de la Spitalul Victor Babeş din Capitală, care a detubat o pacientă bolnavă de COVID-19 din greşeală,a fost eliberat din arestul preventiv în care se afla de la sfârșitul anului trecut.

Bărbatul a fostplasat sub control judiciar, deoarece magistrații au considerat că nu reprezintă un pericol public.În următoarea perioadă, el nu are voie să ia legătura cu martorii din dosarsau să se apropie deşi trebuie să fie permanent la dispoziţia organelor de cercetare penală, potrivit Antena3.ro.

Brancardierul este suspect acum de ucidere din culpă, după ce a detubat, din greşeală, o bolnavă COVID în vârstă de 65 de ani,la începutul lunii decembrie.El ar fi trebuit să ridice din salon o femeiecare decedase, însă, din greșeală a smuls suportul vital al unei femei care se afla încă în viață. Medicii au intervenit imediat, însă femeia nu a mai putut fi resuscitată.

„Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi”, au transmis procurorii la momentul producerii tragediei.

Mangerul Spitalului „Victor Babeș”: Este un caz de o gravitate deosebită

La rândul său, managerul unității medicale, medicul Emilian Imbri, a declarat că este vorba despre ”un caz de o gravitate deosebită”.

”Este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se întâmple undeva până acum. Din fericire, este un număr limitat de persoane, pentru că este o zona foarte bine delimitată de restul spitalului și cu un personal instruit pentru ce trebuie să facă, cu acces limitat și pentru restul personalului spitalului. Sunt șapte-opt persoane. Vom constata (…) cine trebuia să fie acolo și cine a fost. Nu sunt mistere, nu sunt lucruri paranormale, sunt lucruri care nu au cum să se întâmple și s-au întâmplat, o persoană din Terapie Intensivă a decedat”, a declarat mediculpentru Libertatea.