Brigitte Bardot a trimis o scrisoare deputaţilor români în care contestă legea eutanasierii

Brigitte Bardot a trimis o scrisoare deputaţilor români în care contestă legea eutanasierii
Foot: cotidianul.ro

Actriţa Brigitte Bardot a scris autorităţilor din România. Vrea să apere în acest fel câinii vagabonzi şi spune că adoptarea legii eutanasierii nu va ajuta ţara noastră să evolueze. În scrisoarea deschisă, pe care a trimis-o Comisiei pentru administraţie publică, amenjarea teritoriului şi echilibrul ecologic din Camera Deputaţilor, Brigitte Bardot spune:

„Animalele vagaboande, neglijate şi ameninţate pe străzi oglindesc angoasa unei ţări, care nu reuşeşte să abordeze viitorului pe baza principiilor de responsabilitate benevolă”.

Actriţa franceză face apel la membrii Comisiei să dejoace capcanele iluzorii ale soluţiilor drastice şi expeditive, şi le spune că proiectul aminteşte de trecutul dictatorial al ţării.

Ea le-a dat exemplu majoritatea ţărilor europene, unde autorităţile colaborează cu asociaţiile de ocrotire a animalelor.

Brigitte Bardot este cunoscută ca o mare iubitoare de animale şi a fost de mai multe ori în România, tocmai pentru a fi alături de alte ONG-uri, care luptă pentru drepturile animalelor.

Fost sex-simbol al anilor ‘60, Brigitte Bardot conduce o fundaţie de protecţie a animalelor şi a fost scandalizată de un proiect de lege, care cere eutanasierea maidanezilor din Bucureşti. Nu este prima dată când sare în ajutorul câinilor comunitari. Actriţa a făcut chiar două vizite, la Bucureşti în anul 2001, pentru a pleda cauzelor în faţa primarului capitalei.

Comisia de administraţie şi-a dat, săptămâna aceasta acordul pentru Lege, iar decizia finală va fi luată în Plenul Camerei Deputaţilor. Conform proiectului, câinii agresivi şi bolnavi ar urma să fie eutanasiaţi, dacă aşa ar decide o evaluare făcută de veterinari.

ONG-urile spun că pe străzile din Bucureşti sunt peste 40.000 de câini comunitari, dar primăria spune că numărul lor ajunge la 100.000.

Brigitte Bardot le-a scris deputaţilor români