Bucureștiul, invadat de insecte. Ce cartiere din capitală au fost afectate

Bucureștiul, invadat de insecte. Ce cartiere din capitală au fost afectate
Invazie de insecte în București Foto Pixabay

O invazie de insecte  a apărut în București, în special în locurile cu vegetație mai abundentă și în parcuri. Cel mai des întâlnite sunt moliile, ia acestea  se refugiază  în locuri cât mai răcoroase din cauza valului de căldură.

Conform informațiilor transmise de specialiști, astfel de fenomene sunt sezoniere și pot fi accentuate de valul de caniculă, conform Realitatea.ro.

Invazie de insecte în București

De mai bine de o săptămână, mai mulți locuitori din  cartierele Bucureștii Noi și Dămăroaia au fost luați prin surprindere de numărul mare de molii care și-au făcut apariția.

De asemenea, în zona  Ateneul Român  sau Piața Victoriei au fost reperare stoluri de fluturi.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare o persoană spune că „Am observat că de azi-dimineață avem în cartier (Bucureștii Noi – N.R.) niște fluturi în curte, pe strada. Mi-a spus soțul ca sunt și în centru, pe la Ateneu”, conform sursei citate.

În ceea ce privește moliile de locuință, acestea  se împart în două categorii. Și anume, molii care atacă mâncarea și alt tip de molii care atacă textilele.

„E plina curtea încă de azi-dimineață de fluturi. Nu înțeleg de unde au venit, cert e ca pare sa fie o invazie temporara. Sunt foarte deranjanți, îți intră în ochi, zboară haotic”, se arată într-un alt mesaj.

Așadar, conform explicațiilor făcute de  specialiști,  invaziile insectelor de acest fel apar din cauza  valului  de aer canicular care afectează întreaga țară. De asemenea, aceste invazii  sunt temporare de obicei.

De menționat este și faptul că, moliile nu afectează populația, însă pot reprezenta o amenințare în exterior pentru vegetație,  iar în interior pentru textile, se mai arată în sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:16 - David Popovici, cel mai rapid în semifinalele de la 200 m liber. Românul va concura luni pentru o nouă medalie la Campionatul European de Natație