Bușteni: Doi salvamontiști blocați pe munte au reușit să coboare în siguranță

Bușteni: Doi salvamontiști blocați pe munte au reușit să coboare în siguranță

Doi salvamontiști din Bușteni au fost blocați pe munte timp de cinci zile din cauza unei furtuni violente. Aceștia au reușit, marți, să coboare nevătămați arătându-le colegilor o filmare a condițiilor meteo de pe munte făcută cu telefonul mobil.

Deși cunosc bine capriciile vremii, aceștia spun că nu au mai văzut o asemenea vijelie în mijlocul primăverii.

Gabriel Mândreanu, unul dintre salvamontiștii blocați pe munte, a declarat că vântul a avut o viteză de circa 150 de kilometri la oră, mișcând chiar și cabana în care aceștia se refugiaseră.

Specialiștii avertizează că dacă vremea se va încălzi există riscul de avalanșă în masivul Bușteni.

Primăvara în masivul Bușteni

Ultima oră
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)