Cadrele didactice pichetează Inspectoratul Școlar al Muncipiului București

Cadrele didactice pichetează Inspectoratul Școlar al Muncipiului București
Foto: evz.ro

Sindicatele din Capitală afiliate la FSI „Spiru Haret” și Federația Educației Naționale (FEN) vor picheta, luni, în fața Inspectoratului Școlar la Municipiului București, arată Agerpres.

„Revendicările noastre sunt legate de nerespectarea Legii educației naționale nr.1/2011 și de faptul că, până în momentul de față, nu s-a renegociat Contractul Colectiv de Muncă la Nivelul ISMB”, a declarat președintele executiv al FSI Spiru Haret, Marius Nistor, citat de sursa precizată.

Sindicaliștii organizează un miting de protest, marți, tot în fața Inspectoratului Școlar al Municipiului București, între orele 11:00-13:00.

De asemenea, membrii sindicatelor afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ din județele Botoșani și Suceava pichetează luni, timp de șapte ore, la sediul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Cauza protestelor este neplata salariilor aferente lunii februarie.

Potrivit Agerpres, protestul a început la ora 9:00 și va dura până la ora 16:00.

Sindicaliștii susțin că sunt dispuși să protesteze până când Guvernul României va găsi o soluție pentru rezolvarea problemelor salariale.

Tags:
Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac