Călăraşi: Şase bărbaţi arestaţi pentru că au violat două minore, puşi în libertate

Călăraşi: Şase bărbaţi arestaţi pentru că au violat două minore, puşi în libertate
Foto:portalstiri.ro

Şase bărbaţi acuzaţi că au violat două adolescente pe raza comunei Borcea, judeţul Călăraşi, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, care fuseseră arestaţi preventiv pentru presupusele lor fapte, au fost puşi în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara.

Suspecţii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani sunt acuzaţi că, prin folosirea forţei şi sub ameninţare, „le-au violat normal şi oral pe cele două minore de 15 şi 17 ani”.

„Cei şase au fost prinşi şi audiaţi în cursul zilei de sâmbătă, ulterior reţinuţi sub acuzaţiile de viol şi violare de domiciliu, iar apoi au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, însuşită de judecători, pentru 29 de zile”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, subinspector Mihaela Stan.

Ulterior, magistraţii Tribunalului Călăraşi au decis să admită recursul avocaţilor şi au înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Au bătut un tânăr şi l-au lăsat la marginea pădurii

Doi dintre cei şase bărbaţi cercetaţi în acest caz mai sunt acuzaţi şi că au bătut un tânăr de 18 ani, pe care l-au abandonat apoi la marginea unei păduri din judeţul Constanţa. Incidentul s-ar fi consumat în aceiaşi zi în care cele două tinere au fost violate.

„Există indicii cu privire la faptul că F.Vergil, de 25 ani, din municipiul Mangalia, judeţul Constanţa, şi V.Constantin, de 27 de ani, din oraşul Negru Vodă, judeţul Constanţa, doi dintre cei şase tineri arestaţi la data de 11 aprilie, în cauza privind violul comis asupra a două minore (…) sunt suspecţii infracţiunilor comise cu violenţă, în noaptea de 08+09 aprilie, asupra lui G.Mihai, din sat Darabani, judeţul Constanţa, pe care l-au abandonat în apropierea unei păduri de lângă oraşul Medgidia. Ulterior, tinerii şi-au continuat deplasarea până în comuna Borcea, judeţul Călăraşi” a mai precizat subinspectorul Mihaela Stan.