Calculatorul premierului australian, piratat. China, suspectată de atacul informatic

Calculatorul premierului australian, piratat. China, suspectată de atacul informatic
Foto: trendsupdates.com

Computer-ul premierului australian, Julia Gillard şi cele ale miniştrilor Apărării şi Afacerilor Externe, au fost piratate, suspectă fiind China, informează AFP.

Potrivit sursei precizate, serviciile de informaţii americane au avertizat guvernul australian în legătură cu mii de e-mailuri care sunt accesate de pe computerele miniştrilor.

„Patru surse guvernamentale separate au confirmat faptul că agenţii de informaţii chineze fac parte dintr-o listă de piraţi străini care sunt suspecţi”, arată AFP.

Ministrul Justiţiei, Robert McClelland, nu a dorit să confirme sau să dezmintă aceste informaţii.

„Guvernele australiene succesive au obiceiul să nu comenteze operaţiunile legate de agenţiile de informaţii”, a afirmat McClelland.

Conform Australian National Audit Office, mai mult de 10% din parolele care sunt folosite în departamentul condus de Julia Gillard pot fi foarte uşor sparte de către hackeri, iar atacurile piraţilor au vizat cel mai probabil reţeaua de e-mailuri a Parlamentului australian care este cel mai puţin securizată.

Ultima oră
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:37 - Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS: De luni voi fi președintele PNL, iar negocierile se vor purta cu mine (VIDEO)
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”
21:20 - Florin Cîțu dă vina pe USR și AUR pentru eșecul campaniei de vaccinare: Un partid care spune că promovează vaccinarea se duce lângă un partid care este împotriva, atunci românii nu mai înțeleg nimic (VIDEO)