Câmpulung Moldovenesc: Mamă şi fiu, trimişi în judecată după un accident provocat de tânăr. Fiul a fugit de la locul evenimentului rutier, iar mama a susținut că ea s-a aflat la volan

Câmpulung Moldovenesc: Mamă şi fiu, trimişi în judecată după un accident provocat de tânăr. Fiul a fugit de la locul evenimentului rutier, iar mama a susținut că ea s-a aflat la volan

Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc a fost trimis în judecată în stare de arest după ce a provocat un accident soldat cu un rănit și a fugit de la lucul accidentului. În același dosar a fost trimisă în judecată sub control judiciar și mama tânărului, pentru că a indus în eroare Poliţia că ea se afla la volan şi a încercat influenţarea martorilor, informează Mediafax.

Ioan Liviu Fuior este acuzat că în 30 august, din cauza vitezei şi a nepăstrării distanţei în mers, a intrat cu maşina într-un autoturism condus de o femeie din Republica Moldova. În urma impactului, autoturismul condus de tânăr a fost proiectat într-un stâlp de electricitate şi într-o maşină staţionată. O femeie din Ucraina, aflată în autoturismul condus de moldoveancă, a fost rănită, necesitând îngrijiri medicale. Şoferul a părăsit locul accidentului.

Mama lui Ioan Liviu Fuior, Valentina Fuior, a mers imediat la locul accidentului unde a luat legătura cu trei martori pe care a încercat să îi determine, promiţându-le unele sume de bani, să nu îl declare că la volanul mașinii s-a aflat fiul ei.

Femeia a declarat în scris în faţa poliţiştilor că ea a condus autoturismul şi ea a provocat accidentul, a semnat declaraţia de consimţământ pentru prelevare de mostre biologice pentru alcoolemie, încercând să ducă în eroare organele de cercetare penală, pentru a-l scăpa de răspundere penală pe fiul său pentru părăsirea locului accidentului.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, Ioan Liviu Fuior a fost trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului sau modificarea ori ştergerea urmelor acestuia, iar mama sa – pentru influenţarea declaraţiilor şi inducerea în eroare a organelor judiciare.