Captură de 15.000 de cartușe fără acte de proveniență, la Vama Albița

Captură de 15.000 de cartușe fără acte de proveniență, la Vama Albița
Foto: teius.olx.ro

Un bărbat cu dublă cetățenie, moldovenească și bulgară, a fost surprins de poliția de frontieră Vaslui în timp ce încerca să trecă granița, prin Vama Albița, cu o armă de vânătoare și 15.000 de cartușe fără acte de proveniență. Valoarea estimată a arsenalului este de 65.000 de lei, relatează Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui au declarat că arma și cartușele au fost descoperite în portbagajul mașinii cu care bărbatul, în vârstă de 40 de ani, încerca să părăsească țara, spre Republica Moldova.

„În urma controlului făcut asupra autovehiculului cu care bărbatul încerca să iasă din România, pe bancheta din spate s-a găsit o cutie port-armă ce conţinea o puşcă de vânătoare marca Perrazzi, cu două ţevi suprapuse, de calibru 12 milimetri. Totodată, în compartimentul de marfă al maşinii au fost descoperite 60 de baxuri de carton, conţinând în total 15.000 de cartuşe cu alice, de calibru 12 milimetri. Conducătorul auto, de altfel şi proprietarul autovehiculului, a declarat că nu posedă niciun fel de autorizaţie sau alt document care să-i permită scoaterea armei şi muniţiei din România”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui, Irina Mirică, potrivit Mediafax.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și muniției.

Arma de vânătoare, evaluată la 2.000 de lei, și cele 15.000 de cartușe, în valoare de aproximativ 63.000 de lei, au fost confiscate. Cercetările continuă pentru a stabili dacă bărbatul a mai fost implicat și în alte fapte cu caracter infracțional.