Caraş-Severin: Descinderi la contrabandişti de ţigări. Patru persoane arestate

Caraş-Severin: Descinderi la contrabandişti de ţigări. Patru persoane arestate

Mascaţii de la Poliţia de Frontieră Caraş-Severin au descins dumincă seara în mai multe locaţii din sudul judeţului. Oamenii legii monitorizau de mai multă vreme o reţea de contrabandişti, iar în urma percheziţiilor, patru persoane au fost arestate.

Grupul de traficanţi de ţigări este urmărit pentru contrabandă, evaziune fiscală şi furt calificat. Până acum opt persoane sunt cercetate de procuorii, două dintre ele sunt arestate preventiv, iar una a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Judecătoriei Oraviţa cu propunere de arestare preventivă.

„Activităţile din cursul zile de astăzi au efectuate în vederea cercetărilor într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de opt persoane până în acest moment, din care două în stare de arest, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă calificată, furt calificat şi evaziune fiscală”, a declarat procuror Judecătoria Oraviţa, Cristinel Bucurică.

În urma controlaleor efectuate au fost ridicate suma de 2.000 de euro dar şi înscrisuri şi acte de proprietate.

Contrabandiştii aveau în locuinţe documente care cuprind persoanele care le-au vândut ţigări de contrabandă şi sumele datorate. De asemenea, la domiciliile acestora au fost găsite extrase bancare, care arătau tranzacţii între mai multe conturi cu importante sume de bani.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Caraş-Severin, sub îndrumarea directă a procurorului de caz au efectuat mai multe percheziţii în localitatea Slatiţa. În urma acţiunilor au fost ridicate bunuri, înscrisuri şi sume de bani. Patru persoane au fost conduse la sediul IJPF Caraş-Severin pentru continuarea cercetărilor”, a spus subinspector Iasmina Maghiar, purtător de cuvânt IJPF Caraş-Severin.

Grupul infracţional introducea ţigări în ţară pe care le vindea apoi în pieţele din Oraviţa şi Moldova Nouă.

La începutul săptămânii trecut, unul dintre membrii grupării a fost prins de mascaţi, având asupra lui ţigări de contrabandă, chiar la motorul autoturismului cu care se deplasa, în timă ce la finele aceleiaşi săptămâni, un alt membru al reţelei a fost arestat după ce a fost prins în timp ce le comercializa.

Contrabandişti de ţigări din Caraş-Severin, arestaţi