Care e site-ul de unde se poate descărca certificatul digital european privind COVID. Andrei Baciu a explicat pașii de urmat

Care e site-ul de unde se poate descărca certificatul digital european privind COVID. Andrei Baciu a explicat pașii de urmat
Foto: facebook.com/guv.ro

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat adresa site-ului de pe care va putea fi descărcat certificatul digital european privind COVID, document care va facilita călătoria în spațiul european. Certificatul va deveni funcțional de la 1 iulie.

Acesta va avea un cod QR, care va putea fi scanat. Documentul va arăta că ne-am vaccinat anti-COVID, că avem un test COVID negativ făcut recent sau că am trecut prin boală, deci avem anticorpi.

Andrei Baciu, despre certificatul digital european privind COVID

„Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS și ca va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.

Pe această platformă vom intra, ne vom face un cont cu o adresă de email și vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem. O să fie necesare câteva date de autentificare pentru a fi siguri că cel care îl solicită este și persoana care îl primește. Accesăm acel link și el ne va duce către platforma respectivă, de unde putem să descărcăm certificatul care va fi valid pentru noi pe una dintre situațiile mai sus enumerate”, a explicat Andrei Baciu, pentru Digi24.

Cei care nu au acces la internet vor putea obține certificatul în format fizic fie cu ajutorul medicului de familie, fie cu ajutorul direcției de sănătate publică din județul aferent.

Urmăriți B1TV.ro și pe