Care este culoarea anului 2023: Promovează optimismul și bucuria (FOTO)

Care este culoarea anului 2023: Promovează optimismul și bucuria (FOTO)

Viva Magenta este aleasă ca fiind culoarea anului 2023, aceasta este considerată un „roșu animat, care pulsează cu mișcare”.

Puterea și vitalitatea de a crea un viitor mai bun și mai pozitiv au fost câteva dintre lucrurile pentru care Viva Magenta este numită culoarea anului 2023. Culoarea este bazată pe tonuri calde și reci, originile culorii fiind ancorate în natură prin intermediul nuanței electrizante care poate fi găsită în sfera fizică, dar și în cea virtuală.

 Leatrice Eiseman, despre alegerea culorii anului 2023

„Am ales această culoare pentru că am simțit că este o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională, ceva care ne-ar putea prezenta o nouă viziune” a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului, pentru TIME.

Directorul Executiv al Institutului a menționat și faptul că Viva Magenta comunică putere într-un mod asertiv: „Este o culoare care vibrează cu adevărat cu vervă și vigoare, care demonstrează un nou semnal de putere, ceea ce este ceva de care avem cu toții nevoie pentru un viitor mai optimist”.

Viva Magenta, culoarea care încurajează oamenii să-și trăiască viața cu îndrăzneală în prezent

Institutul Pantone scoate în evidență importanța culorii, care are o legătură atât cu prezentul cât și cu trecutul, culoarea potrivindu-se incontestabil pentru prezent. Nuanța încurajează toți oamenii să trăiască viața cu îndrăzneală în prezent, conform Institutului.

„Numele culorii în sine vă spune că aceasta este o culoare cu care să sărbătoriți, o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”, a mai declarat Eiseman.

Tot despre această culoare, Eiseman a mai menționat și că „Este ceea ce noi numim o nuanță fără limite, o declarație cu adevărat remarcabilă. Este imposibil să intri într-o cameră dacă porți această culoare și să nu se îndrepte atenția spre tine. Este îndrăzneață. Este spirituală și incluzivă – îi primește pe toți și pe oricine cu același spirit rebel”, conform antena3.ro.

În alegerea culorii a fost luată în considerare perioada plină de provocări cu care oamenii s-au confruntat în ultimii ani, printre acestea numărându-se și pandemia de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe