REVINE IADUL ALB! Muntenia, principala zonă afectată. Carmen Dan avertizează autoritățile locale (VIDEO)

REVINE IADUL ALB! Muntenia, principala zonă afectată. Carmen Dan avertizează autoritățile locale (VIDEO)

Carmen Dan a declarat că Muntenia va fi principala zonă vizate de ninsori și viscol în perioada următoare. Ministrul de Interne a mai precizat că există risc de inundații și a solicitat autorităților locale să fie pregătite.

”Avem deja un debit crescut al Dunării și sunt deja în vigoare avertizări hidrologice pentru riscul la inundații. Situația cea mai dificilă se preconizează a fi în zona Munteniei. În această zonă ne așteptăm la efecte mai consistente, în zonele și localitățile unde deja am avut probleme în urma inundații de acum două săptămâni.

Din acest motiv, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța și Tulcea solicit autorităților atenție sporită inclusiv din această perspectivă. Trebuie să aveți în vedere că topirea zăpezii va genera un debit mai mare inclusiv pe afluenții Dunării și trebuie să luați măsuri din timp, astfel încât să nu ajungem în situații care ar putea pune în pericol viața oamenilor.

Nu ezitați să evacuați preventiv persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale, femeile însărcinate, persoanele care trebuie să facă dializă sau sunt în alte situații ce impun aplicarea unui tratament la intervale regulate de timp. Vremea nu ține cont de calendar”, a declarat Carmen Dan.

Aceasta a mai precizat că sunt mobilizați peste 13.500 de angajați ai Ministerului de Interne, pompieri, jandarmi și polițiști.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat