CARMEN STĂNESCU condusă pe ultimul drum! Imagini de la FUNERALII (FOTO)

CARMEN STĂNESCU condusă pe ultimul drum! Imagini de la FUNERALII (FOTO)

Actrița Carmen Stănescu a fost înmormântată la Cimitirul Reînvierea din Capitală. Înaintea înhumării, trupul veteranei teatrului românesc a fost depus, sâmbătă dimineața, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale din București.

Printre cei care au stat de veghe la căpătâiul actriței sau i-au adus un buchet de flori s-au numărat Ion Caramitru, Ilinca Tomoroveanu, Felix Alexa, Medeea Marinescu, Dan Puric, Alexandru Bindea, Adela Mărculescu, Tamara Crețulescu, Carmen Ionescu, Constantin Dinulescu, Cristina Deleanu, Eugen Cristea, Iuliana Moise, Alexandru Hasnaș, Mihai Niculescu sau Dragoș Ionescu, informează libertatea.ro.

Sursa foto: libertatea.ro.

Ion Caramitru a ținut un discurs în fața celor prezenți: “Am asociat întotdeauna chipul ei și talentul ei și vioiciunea ei cu o rază de soare. Zâmbetul ei, dar și râsul ei inconfundabil, temperamentul ei scenic și farmecul ei indefinit te duceau cu gândul și cu simțirea într-o asemenea reprezentare. (…) Carmen, du-te încet și sigur, că vom veni după tine și bucură-te de apropierea de Dumnezeu pe care noi o sperăm și pe care tu ai obținut-o”, a declarat managerul Teatrului Național din București.

Sursa foto: libertatea.ro

Actrița Carmen Stănescu a încetat din viață joi dimineață, la vârsta de 92 de ani, acasă, în somn, după o lungă și grea suferință. A debutat în anul 1945, cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa “Frații Karamazov”. De-a lungul carierei sale, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Național și a altor teatre din București.

Sursa foto: libertatea.ro