Cartier rezidențial terorizat de șacali. Localnicii au ajuns să se teamă pentru siguranța lor. „Ţi-e şi frică să mai laşi un copil afară”

Cartier rezidențial terorizat de șacali. Localnicii au ajuns să se teamă pentru siguranța lor. „Ţi-e şi frică să mai laşi un copil afară”
Foto simbol: Pixabay

Locuitorii unui cartier din Galați sunt terorizați de o haită de șacali. De când au început să își facă simțită prezența, nu a mai fost seară fără ca urletele lor să răsune în apropierea blocurilor. Oamenii se plâng că nu se mai pot odihni și se tem că ar putea fi atacaţi sau că şacalii le-ar putea transmite boli grave. Animalele se adăpostesc într-o pădure de lângă complexul de blocuri, acolo unde vin, cel mai probabil, în căutare de hrană.

„Şacalii sunt peste tot la noi. Acum două zile erau aici în dreptul blocului. Vă îngroziţi cum se aude la noi în cartier. Ţi-e şi frică să vii de la cumpărături sau să mai laşi un copil afară, la joacă”, a spus o localnică, pentru Observator News.

Locatarii trebuie să dea dovadă de un adevărat curaj ca să iasă din case după apusul soarelui, iar situaţia se agravează de la an la an. Deşi pe timpul zilei stau retrase în zona împădurită dintre Siret şi cartierul rezidențial, noaptea, animalele ajung chiar în apropierea scărilor de bloc. Așa se face că ceea ce părea o binecuvântare, pădurea aflată la 100 de metri de bloc, s-a transformat într-un coșmar pentru oamenii speriați că ar putea deveni victimele unui atac.

Problema șacalilor, recurentă în mai multe județe din țară

Aspectul șacalilor este asemănător cu al lupilor şi al vulpilor, dar sunt mai mici şi nu sunt consideraţi periculoşi pentru oameni, oricât de fioroşi ar părea.

„Este un animal timid şi extraordianr de alert, extraordinar de sperios, care reacţionează imediat la zgomotel din jur, în special cele provocate de om. Şansele ca el să atace, din propria iniţiativă un om, sunt… părerea mea, extrem de reduse. Întrebarea cred că ar trebui pusă invers: ei s-au apropiat de noi sau noi am intrat din ce în ce mai mult în habitatele lor naturale?”, a spus Mihaela Cristescu, biolog.

Prezenţa şacalilor a fost semnalată în mai multe judeţe din ţară, iar numărul lor este estimat la 20.000 de exemplare. Cei mai mulți sunt în Delta Dunării, iar vânătorii au dreptul prin lege să împuşte 400 de exemplare anual pentru a menţine echilibrul în habitat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`