Cât de mult contează ajutorul unei firme de servicii funerare în cazul unui deces fulgerător?

Cât de mult contează ajutorul unei firme de servicii funerare în cazul unui deces fulgerător?
servicii funerare

Moartea unei ființe apropiate reprezintă întotdeauna o tragedie, însă totul devine mult mai dificil atunci când are loc un deces fulgerător. Chiar în momentele în care sunt copleșite de durere, rudele trebuie să se ocupe de toate formalitățile legale și de aspectele religioase ale ceremoniei de înmormântare.

În astfel de clipe dureroase, ajutorul unei firme de servicii funerare din București reprezintă un sprijin deosebit de important. Specialiștii în domeniu se ocupă de fiecare detaliu, oferindu-i celui decedat o plecare demnă din această lume, iar celor rămași în urmă posibilitatea de a plânge și de a-și reveni după pierderea suferită.

Iată doar câteva dintre modalitățile în care vă poate ajuta o firmă de servicii funerare din București, atunci când a avut loc decesul fulgerător al unei persoane apropiate!

servicii funerare

Asigurarea transportului funerar

Este asigurată preluarea persoanei decedate de la morga spitalului în care a survenit decesul ori de la Institutul de Medicină Legală, după ce familia alege sicriul dorit și pune la dispoziția firmei documentele necesare pentru demararea procedurii.

O situație specială este cea în care decesul neașteptat a survenit în străinătate, în acest caz fiind necesară repatrierea persoanei decedate și efectuarea unui transport funerar internațional. Acesta este realizat în condițiile de păstrare și de igienă prevăzute de normele europene în vigoare, cu mașini autorizate pentru transport funerar și dotate corespunzător standardelor Uniunii Europene.

Pentru a efectua repatrierea, compania de servicii funerare are nevoie de următoarele documente: certificat de deces, adeverință de înhumare, certificat de îmbălsămare, pașaport mortuar și proces verbal de sigilare a sicriului.

Îmbălsămarea și cosmetizarea defunctului

Îmbălsămarea este procedeul medical ce are ca scop prezervarea corpului persoanei decedate din momentul decesului până la organizarea funeraliilor, oferindu-i un aspect cât mai natural și mai apropiat de cel real.

Prin urmare, atunci când asigură efectuarea acestor servicii, specialiștii în pompe funebre se asigură că familia și cunoscuții vor putea să păstreze o imagine vie a celui pe care l-au îndrăgit. În plus, această practică oferă timpul necesar pentru organizarea în cele mai mici detalii a ceremoniei de înmormântare.

Activitatea de tanatopraxie se desfășoară într-un cadru legal, în spații special amenajate și laboratoare corect utilate, conform normelor europene în vigoare. În anumite situații, în funcție de dorințele familiei, procedura poate fi efectuată și la domiciliul unde a avut loc decesul, de către personal avizat și specializat în servicii funerare complete.

Ce se întâmplă în cazul decesului survenit prin accident de muncă?

Una dintre situațiile de deces fulgerător este reprezentată de accidentele petrecute la locul de muncă. În acest caz, există legi speciale, care se referă inclusiv la despăgubirile ce trebuie achitate de către angajator. Ajutorul unei firme de servicii funerare este esențial, pentru a efectua procedurile corecte în vederea obținerii acestor compensații financiare.

Trebuie cunoscut, de exemplu, faptul că de despăgubirea plătită în urma unui accident de muncă ori a unei boli profesionale beneficiază o singură persoană, care poate fi soțul supraviețuitor, părintele, tutorele, copilul sau moștenitorul, în condițiile dreptului comun.

În cele mai dificile momente ale vieții, ajutorul unei companii de servicii funerare vă permite să faceți față situației și să vă asigurați că toate legile și datinile sunt respectate așa cum se cuvine, pentru ca supraviețuitorii să aibă sentimentul datoriei împlinite și pentru odihna sufletului celui plecat din această lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe