Cât rezistă particulele care conțin SARS-CoV-2 în lift. Ce spun specialiștii

Cât rezistă particulele care conțin SARS-CoV-2 în lift. Ce spun specialiștii
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Specialiștii avertizează că particulelece conțin SARS-CoV-2 pot rămâne chiar și jumătate de oră într-un lift.

Universitatea din Amsterdam a realizatun experiment într-un lift de spital pentru a aflacât timp rezistăparticulele, conformDaily Mail.

Când ușile liftului sunt închise,o picătură infectată poate rezista până la o jumătate de oră, dar când este deschisă, picăturile dispar în patru minute.

Când ușile se închid șideschid, experții spun că acestea pot rezista zece minute.

Soluțiile în acest caz sunt purtatul măștii șiun sistem de ventilație care să funcționeze în permanență.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”