Până și Cătălin Tolontan critică magistrații după ce nu i-au dat dreptate în procesul cu primarul Sectorului 4. Instituţia condusă de Daniel Băluţă a acuzat lipsa „imparţialităţii şi a verficării informaţiei”

Până și Cătălin Tolontan critică magistrații după ce nu i-au dat dreptate în procesul cu primarul Sectorului 4. Instituţia condusă de Daniel Băluţă a acuzat lipsa „imparţialităţii şi a verficării informaţiei”

Până și jurnalistul Cătălin Tolontan a ajuns să critice decizia magistraților, după ce aceștia nu i-au dat dreptate în procesul cu primăria Sectorului 4. Jurnlistul s-a transformat într-un critic al Justiției după ce Judecătoria Sectorului 2 a obligat publicația Libertatea să publice un punct de vedere al primarului de la Sectorul 4, Daniel Băluță.

Potrivit stiripesurse.ro, decizia magistraților este însă contestată de Cătălin Tolontan care a reacționat critic la adresa judecătorului. După ce nu a obținut câștig de cauză în procesul cu administrația condusă de Daniel Băluță, Cătălin Tolontan a criticat decizia magistraților, precizând că s-a bazat pe o legislație care nu include presa scrisă:

„Judecătoarea care a pedepsit Libertatea la cererea primarului Băluță a motivat cu legislația audiovizuală, care nu se aplică presei scrise”, scrie Tolontan în ziarul deținut de trustului elvețian Ringier AG.

Acesta continuă și face referiri dure la modul în care judecătorul din procesul cu Daniel Băluță și-a motivat sentința, considerându-l mai rău decât normele aplicabile presei în vremea comunismului.

„Judecătoarea (consideră că poziția autorităților trebuie publicată indiferent ce conține aceasta. Nici Legea Presei din Republica Socialistă România nu impunea așa ceva”, mai scrie Tolontan.

Toate aceste atacuri la adresa magistratului care nu i-a dat câștig de cauză, au loc în contextul în care Primăria Sectorului 4 a obținut în instanță un drept la replică pentru un material publicat de Libertatea. Judecătorii au obligat ziarul să publice o poziţie a administraţiei locale Sector 4, care „corectează” întrebările puse de reporter unui intervievat.

Discuţia s-a purtat tema relocării liceului, cerută de Primăria Sectorului 4 pentru a consolida clădirea.

Instituţia condusă de Daniel Băluţă acuză lipsa „imparţialităţii şi a verficării informaţiei”:

„Atât din modul de formulare a întrebărilor, cât şi necenzurarea afirmaţiilor false ale persoanei intervievate, reporterul nu respectă regulile imparţialităţii şi a verificării informaţiei, neapărat necesare pentru creionarea unei informări complete şi corecte a publicului, lăsând de înţeles că, aşa cum apare în articolul publicat, Primăria Sectorului 4 ar hărţui cu procese alte instituţii sau persoane, lucru în mod evident fals”, notează punctul de vedere trimis ziarului.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare