Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru o zi de schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt destul de piperate

Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru o zi de schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt destul de piperate
Sursa foto: Instagram / @poianabrasoveu

Stațiunile montane, în special Poiana Brașov, au fost aglomerate în minivacanța de 1 Decembrie. Turiștii au întâmpinat dificultăți de la drum până la destinație, găsirea unui loc de parcare și achiziționarea cartelei pentru telegondolă. Pe lângă aglomerație, prețurile ridicate au fost o sursă de nemulțumire pentru vizitatori.

Poiana Brașov, cea mai vizitată stațiune în minivacanţa de 1 Decembrie

Vacanța de 1 Decembrie a început cu dificultăți pentru turiști, care se confruntă cu traficul aglomerat între Comarnic și Brașov. Drumul de 60 de km poate dura până la trei ore. Autoritățile recomandă utilizarea aplicațiilor de monitorizare a traficului și ruta alternativă prin DN1A, prin Vălenii de Munte, Cheia și Săcele.

Turiștii întâmpină dificultăți în găsirea locurilor de parcare aproape de pârtie, uneori petrecând aproape o oră în căutarea unui loc. Pentru a rezolva această problemă, administratorii de pârtie recomandă parcările din Poiana Mică, la mai puțin de trei kilometri de telegondolă, cu o capacitate de 434 de locuri, la un cost de 2,5 lei pe oră – opt ori mai ieftin decât la baza pârtiei. De asemenea, este disponibil transportul în comun gratuit până în stațiune, scrie Romaniatv.

Cât costă o zi de schi în Poiana Brașov

Turiștii care vizitează Poiana Brașov se confruntă în continuare cu provocarea achiziționării cartelelor pentru transportul pe cablu, mai ales că la casele fizice este foarte aglomerat.

O zi de schi în Poiana Brașov costă 365 de lei per persoană, incluzând 6 ore de parcare (15 lei), abonament de transport pe cablu pentru o zi (200 lei), și închirierea echipamentului complet de schi pentru adulți (90 lei) sau snowboard pentru adulți (100 lei) și pentru copii (70 lei). Costurile de cazare și masă sunt alte cheluieli suplimentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe