Câți români trebuie să mai primească voucherele sociale: „Luni se încarcă cele 353.000 de carduri”

Câți români trebuie să mai primească voucherele sociale: „Luni se încarcă cele 353.000 de carduri”
Câți români trebuie să mai primească voucherele sociale. Sursa: Facebook/ Guvernul României

Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat miercuri seară că încă aproximativ 1,3 milioane de români urmează să mai primească voucherele sociale de 250 de lei, din totalul de 2,5 milioane.

Acesta a susținut că luni vor fi încărcate alte 353.000 de carduri și că restul vor fi emise cu „aceeași ritmicitate”.

Câți români trebuie să mai primească vocuherele sociale

„Avem un nr de 12.143 de carduri încărcate, au fost emise în cursul săptămânii trecute, şi încă 353.000 de carduri urmează să fie distribuite până vineri. Luni se încarcă cele 353.000 de carduri şi mai urmează 480.000 de carduri, care vor fi emise şi încărcate cu aceeaşi ritmicitate. Într-adevăr, mai avem de distribuit un număr de aproximativ 1,3 milioane, ritmul creşte pentru emitere şi distribuţie”, a spus Boloș miercuri seară, la Profit News TV, preluat de ziare.com.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a mai precizat că prima tranșă este mai complicată, având în vedere numărul mare de carduri care trebuie distribuite.

„Am covenit cu unităţile să existe nişte mesaje automate înregistrate, în care beneficiarul când sună să afle când se încarcă cardul. Prima tranşă este cea mai complicată, pentru că presupune emiterea cardurilor, distribuţia şi încărcarea lor prin unităţile emitente, fiind un număr mare de carduri”, a afirmat el.

„Avem banii în cont, 700 de milioane de lei, viraţi de Ministerul Finanţelor, şi pe măsură ce se emit facem aceste încărcări. Îi asigur pe cei peste 2,5 milioane de beneficiari că tot ce înseamnă drepturile lor va fi soluţionat”, a adăugat Boloş.

Urmăriți B1TV.ro și pe