Ce spune un psiholog, despre cazul profesoarei din Maramureș care agresa un elev: ”Varianta cea mai bună ar fi ca testarea psihologică să fie făcută foarte serios pentru că în general este doar o formalitate peste care se trece”

Ce spune un psiholog, despre cazul profesoarei din Maramureș care agresa un elev: ''Varianta cea mai bună ar fi ca testarea psihologică să fie făcută foarte serios pentru că în general este doar o formalitate peste care se trece''
foto: Pixabay

Monica Anisie a solicitat o anchetă Inspectoratului Școlar, după ce a apărut un videoclip în care o profesoară agresează un copil. Psihologul Keren Rosner spune că profesorii ar trebui să treacă prin anumite teste din punct de vedere psihologic. Aceasta mai avertizează că anumiți copii rămân cu traume pe termen lung.

,,Bullying-ul este foarte prezent și e foarte bine că în ultima perioadă s-au luat măsuri legale împotriva lui. Însă bullying-ul este privit în special în relația dintre copii. Dar bullying-ul poate fi și din partea profesorului. Un profesor care ironizează, care agresează fizic sau verbal poate să fie considerat caz de bullying.”, a declarat psihologul Keren Rosner, la Libertatea.

Ce crede despre profesorii care recurg la astfel de metode

„Acești profesori nu sunt îndepărtați, sunt trecuți dintr-o parte în alta. Varianta cea mai bună ar fi ca testarea psihologică să fie făcută foarte serios pentru că în general este doar o formalitate peste care se trece. Să fie luată în seamă această testare și să excludă în mod concret persoanele care nu au profilul potrivit pentru a rămâne la catedră”, crede specialista. Sunt frecvente cazurile în care cadrele didactice, acuzate de violență la școală, ajung de obicei înapoi în sistem la o altă școală sau dau în judecată inspectoratul școlar și revin chiar la aceeași unitate de învățământ.”, mai avertizează aceasta.

,,Pentru că deja este un comportament învățat, este un răspuns probabil la îndemână și automat și va fi foarte greu pentru el să-și schimbe aceste reacții. Sau, dacă le va schimba, va fi pentru o perioadă scurtă și va reveni la ele.
Chiar dacă e vorba de un comportament izolat, ceea ce nu prea cred în cazul de față, ar fi bine să se intervină într-un mod radical, fără toleranță și fără să se creadă în promisiunile profesorului că nu se va mai întâmpla” mai spune Keren Rosner, potrivit Libertatea.

Care sunt problemele cu care rămâne copilul

„Dezvoltă o frică excesivă în ceea ce privește școala și tot ce este asociat procesului de învățare. Probabil că aceste agresiuni, pe lângă faptul că generează sentimente de rușine, de umilire în fața colegilor, pe termen lung inhibă copilul și mulți copii ajung să nu aibă curajul să își exprime punctul de vedere. O să devină probabil niște copii inhibați care își restrâng comportamentul la așteptările celorlalți fără să fie capabili să se exprime verbal, comportamental.”, mai spune aceasta,

Ultima oră
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”