Centrele de vaccinare ale MApN vor fi în măsură, începând cu 5 aprilie, să crească numărul maxim de persoane vaccinate zilnic la aproape 12.000 în total

Centrele de vaccinare ale MApN vor fi în măsură, începând cu 5 aprilie, să crească numărul maxim de persoane vaccinate zilnic la aproape 12.000 în total
Foto: pixabay.com

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că în centrele proprii urmează o creștere a capacității de vaccinare, de la aproximativ 7.000 de doze pe zi, cu toate cele trei vaccinuri folosite la acest moment, la aproape 12.000 în total, din 5 aprilie. Ulterior se va putea ajunge la aproape 14.000 de doze administrate zilnic.

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au analizat, într-o şedinţă de lucru desfăşurată vineri, situaţia procesului de vaccinare desfăşurat în prezent în centrele organizate de MApN şi perspectivele concrete de creştere a capacităţii de vaccinare a acestora, pentru sprijinirea eforturilor naţionale de vaccinare a grupelor de risc şi a populaţiei generale.

La activitate au participat şeful Direcţiei medicale a MApN, general-maior medic Dragoş-Marian Popescu, şi reprezentanţi ai structurilor centrale care asigură sprijinul MApN pentru eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, în general, şi a campaniei naţionale de vaccinare, în special.

„MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori”, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

La solicitarea autorităţilor locale, Ministerul Apărării Naţionale poate organiza centre de vaccinare mobile proprii sau poate asigura personal medical care să deservească astfel de centre înfiinţate de autorităţile locale, pentru vaccinarea persoanelor din comunităţile aflate în zone izolate sau greu accesibile.

„Capacitatea maximă de vaccinare în centrele MApN, în condiţiile asigurării numărului complet de doze pentru fiecare flux, este, în prezent, de 7.020 de doze pe zi, cu toate cele trei tipuri de vaccin autorizate până la acest moment – Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Centrele organizate de MApN continuă vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua şi vor începe şi vaccinarea populaţiei generale, pentru care se asigură minimum 15 locuri pe zi, în fiecare centru. În urma măsurilor decise de conducerea ministerului pentru eficientizarea activităţilor şi suplimentarea personalului medical, centrele de vaccinare ale MApN vor fi în măsură, începând cu 5 aprilie, să crească numărul maxim de persoane vaccinate zilnic la aproape 12.000 în total”, arată sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe