Centrul Vechi al Capitalei, plin de petrecăreți, sâmbătă seară. Polițiști și jandarmi, printre tineri: „Masca! Masca… domnişoară!”

Centrul Vechi al Capitalei, plin de petrecăreți, sâmbătă seară. Polițiști și jandarmi, printre tineri: Masca! Masca... domnişoară!
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Oamenii legii au fost aseară printre tinerii printre tinerii care se distrau în Centrul Vechi. Poliţiştii şi jandarmii le-au atras atenţia că masca este din nou obligatorie în aer liber, iar nepurtarea acesteia atrage amenzi.

Polițiști și jandarmi, printre tinerii petrecăreți din Centrul Vechi: „Masca! Masca… domnişoară!”

În Centrul Vechi, oamenii se plimbau aseară fără masca de protecţie. Majoritatea au fost luaţi prin surprindere şi nu ştiau că trebuie să o poarte, scrie observatornews.ro.

Noi măsuri anunțate de prefectul Capitalei

Pe lângă patrularea poliţiştilor şi jandarmilor în spaţiile publice, Alexandra Văcaru, prefectul Capitalei, a anunţat ieri şi alte noi măsuri.

„Angajatorii – atât instituţii publice cât şi angajatorii privaţi – cu un număr de  angajaţi mai mare de 50 au obligaţia să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit pe grupe şi să înceapă, respectiv să termine, programul de lucru la distanţă de cel puţin o oră. Această măsură a mai fost adoptată în trecut”, a declarat, sâmbătă după amiază, prefectul Capitalei, Georgiana Alexandra Văcaru.

Aceasta a precizat că măsura este luată pentru a se evita aglomerările din mijloacele de transport în comun.

Prefectura Bucureşti a dispus de asemenea controale în zonele aglomerate, cum ar fi cele mai mari pieţe din oraş.

În doar 10 zile, incidenţa s-a dublat în Bucureşti şi a ajuns la 12.65 la mia de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe