Cererea de eliberarea provizorie a lui Vîntu va fi discutată la Judecătoria Buftea

Cererea de eliberarea provizorie a lui Vîntu va fi discutată la Judecătoria Buftea

Cererea lui Sorin Ovidiu Vîntu de eliberare provizorie sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de sanataj va fi discutat la Judecătoria Buftea, după ce instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a admis solicitarea procurorilor de declinare a acestei cauze, informează Mediafax.

Avocatul lui Ovidiu Vîntu a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să remarce inconsecvenţa Parchetului, arătând că nu înţelege precis motivele care stau la baza acestei solicitări.

Judecătoria Sectorului 5 a admis propunerea Parchetului instanţei supreme, urmând cererea de eliberare provizorie a omul de afaceri să fie judecată de o instanţă de la Judecătoria Buftea.

Pe 4 mai omul de afaceri a formulat o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, după ce a fost arestat pe 29 aprilie, aceasta fiind depusă la Judecătoria Sectorului 5 de avocatul său.

Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut pentru şantajarea patronului Asesoft, Sebastian Ghiţă, companie ce asigură managementul Realitatea Media.

Potrivit procurorilor, Vîntu ar fi solicitat suma de 150.000 de euro lunar pentru a nu denunța contractul dintre cele două companii.

Tribunalul București a decis, pe 29 aprilie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaților Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit