Dan Marinescu, ironizat pe Facebook de un scriitor după ce a fost numit purtătorul de cuvânt al PLUS: ”Nu știa cine este Murakami. În mod sigur are multe lucruri cu care să-l consilieze și pe Dacian Cioloș”

Dan Marinescu, ironizat pe Facebook de un scriitor după ce a fost numit purtătorul de cuvânt al PLUS: ”Nu știa cine este Murakami. În mod sigur are multe lucruri cu care să-l consilieze și pe Dacian Cioloș”

Scriitorul Cezar Paul-Bădescu îl ironizează pe Dan Marinescu, fost redactor-șef la Adevărul, care a devenit noul purtător de cuvânt al PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș. Într-o postare pe Facebook, publicistul dezvăluie în ce context s-a încheiat colaborarea sa cu ziarul ”Adevărul”.

Redând un fragment din din noul său roman, „Frica de umbra mea”, Cezar Paul-Bădescu povestește că Dan Marinescu nu știa cine este scriitorul japonez Haruki Murakami.

”Înainte să fie adus șef la Adevărul, fusese consilierul lui Miron Mitrea, așa că în mod sigur are multe lucruri cu care să-l consilieze și pe Dacian Cioloș”, mai scrie Bădescu pe Facebook.

”Aventura mea la prestigioasa publicaţie s‑a încheiat după şapte ani (iniţiatici, fireşte), într‑o bună dimineaţă, la şedinţa de redacţie în care reprezentanţii fiecărui departament îi spun redactorului‑şef ce subiecte au, ca acesta să aleagă ce să intre în ziar. Era ziua în care urma să se anunţe câştigătorul Premiului Nobel pentru literatură, aşa că stăteam liniştit, că aveam în sfârşit un subiect care nu putea să nu fie luat în seamă. Redactorul‑şef, finul patronului, fusese înainte consilierul unui personaj dubios, fost lider sindical al camionagiilor care se dăduse ulterior cu Puterea şi intrase‑n politică. Nu ştiu cu ce‑l consiliase, că omul n‑avea habar de nimic. Mă gândeam totuşi că Premiul Nobel trebuia să‑i aprindă un beculeţ, acolo. Clasamentele, topurile exercită o adevărată fascinaţie în rândul jurnaliştilor, pentru că nu e nevoie să ştii prea multe despre valori şi lucrurile vin gata ordonate de alţii. În plus, suma de aproape un milion de dolari dată fiecărui câştigător îi conferă premiului greutate în ochii oricărui prost: trebuie că e ceva serios dacă sunt în joc atât de mulţi bani!

Când mi‑a venit rândul, după tipa de la Vedete, am turuit:

«Astăzi, la ora 13, ora României, va fi anunţat câştigătorul Premiului Nobel pentru literatură. Desigur, vom da rapid pe net, dar pentru print putem să facem ceva mai elaborat despre viaţa şi opera câştigătorului.»

Redactorul‑şef se uita la mine bovin, fără nicio reacţie. Unul dintre neoanele din tavan pâlpâia leneş deasupra capului său. Mi‑am zis că poate ar trebui să mai detaliez subiectul, să‑l fac mai atractiv:

«Sunt, desigur, nume grele în cursă, casele de pariuri îl dau pe primul loc pe Murakami…»

«Şi cine p**a mea a auzit de Origami ăsta al tău?», m‑a întrerupt redactorul‑şef iritat. «Un c***t! Alte subiecte mai ai?»

Nu mai aveam.” (din romanul ”Frica de umbra mea”)

Aflu că fostul redactor-șef al ziarului ”Adevărul” va fi numit șeful comunicării la PLUS. Înainte să fie adus șef la ”Adevărul”, fusese consilierul lui Miron Mitrea, așa că în mod sigur are multe lucruri cu care să-l consilieze și pe Dacian Cioloș”, a scris Cezar-Paul Bădescu pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe