Cezar Preda: ACL va depune luni plângeri pe numele tuturor persoanelor din Buzău care au cerut urna mobilă

Cezar Preda: ACL va depune luni plângeri pe numele tuturor persoanelor din Buzău care au cerut urna mobilă

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, duminică, la Buzău, că ACL va depune, luni, plângeri penale pe numele tuturor persoanelor din județul Buzău care apar că au solicitat urna mobilă, pentru a vedea dacă cererile le aparțin și dacă într-adevăr toți solicitanții sunt netransportabili.

Cezar Preda a afirmat că în judeţul Buzău s-au înregistrat foarte multe solicitări pentru urna mobilă, în unele localități numărul cererilor fiind dublu sau triplu comparativ cu primul tur de scrutin.

„Nici în cele mai negre scenarii n-am anticipat o asemenea mizerie, la care iau parte și asistă numeroase instituții ale statului. Am făcut 21 de plângeri penale privind transportul si influențarea votului în numeroase comune și la Râmnicu Sărat. Se folosesc mașinile primăriei, șoferii, angajați ai Primăriei. Au apelat la tot ce înseamnă campanie neagră. Asistăm la o pasivitate a instituțiilor statului care trebuie să vegheze la respectarea Constituției. Am transmis la București că nu facem față unei asemenea înțelegeri obscure și murdare între un competitor și instituțiile statului. De când fac politică n-am întâlnit așa ceva. Toate instituțiile statului asistă pasiv la fraudarea alegerilor. În ce privește urna mobilă, de mâine, indiferent de rezultat, vor fi plângeri penale nomimale pentru fiecare cetățean care a cerut urna mobilă, să vedem dacă el a solicitat-o sau primarul și dacă omul este netransportabil, să terminăm și cu această mizerie”, a spus Cezar Preda.

La rândul său, președintele organizației municipale a PNL, Dorin Bădulescu, a declarat că sunt situații în care urna mobilă a fost trimisă la persoane care nu au fost găsite acasă, iar primarul voia să trimită din nou urna la acestea.

„La Pogoanele, primarul cu șoferul primăriei transportă la urne oamenii, e clar că oamenii sunt influențați, li se spune cum să voteze. Tot aici, la Pogoanele, urna mobilă a plecat la 39 de persoane, dar opt oameni nu au fost găsiți acasă. Și, culmea nesimțirii, primarul voia să trimită din nou urna la ei. Medicul care a eliberat aceste acte va avea de dat multe explicații”, a declarat Bădulescu.